Black Hair

Homemade proteine conditioner

avocados

Ga je op deze zaterdag boodschappen doen? Denk dan ook even aan je haar en neem het volgende mee om zelf een goede proteine conditioner te maken:

Voor relaxed haar:

– 1 eigeel

– 1 eetlepel honing

– 1/2 eetlepel Almond olie

Mix de ingrediënten en breng aan op gewassen haar. Doe een plastic kap op en laat de proteïne voor ongeveer 30 minuten intrekken. Was het uit met koud water en vervolg met een moisturizing conditioner.

Als je haar gerelaxed is, zul je iets vaker een proteïne conditioner moeten gebruiken (elke twee weken). Maar het verschilt echt per persoon. Je kunt zelf een test doen door aan een haar te trekken. Breekt het direct af? Dan heb je voldoende proteïne en heb je juist een moisturizing deep conditioner nodig. Rekt je haar heel ver uit? Dan zul je proteïne nodig hebben. Doe deze test op nat haar.

Voor natuurlijke krullen:

– 2 eetlepels Mayonaise

– Avocado

Mayonaise is gemaakt van olie en ei. Het werkt niet alleen versterkend maar brengt ook vocht in het haar. Avocado maakt het haar minder droog en breekbaar. Mix twee eetlepels mayonaise met gepureerde avocado. Breng deze conditioner aan op gewassen haar. Focus op je punten. Gebruik een kam met wijde tanden om de conditioner goed te verspreiden. Laat de mix voor 30 minuten in het haar (met een plastic kap op) en was het met koud water uit. Vervolg met een deep conditioner.

Ook als je natural bent, moet je zelf ondervinden hoe vaak je een proteine behandeling nodig hebt. Meestal is dit 1 keer per maand (of minder). Doe voor de zekerheid de test die hierboven staat beschreven.

Maak jij weleens zelf proteine conditioners?

 

 

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm