Beauty

Homemade make-up remover

Als je gek bent op make-up dan weet je hoe leuk het kan zijn om je op te maken. Wat een stuk lastiger is, vooral na een avondje stappen, is het grondig verwijderen van je make-up. Zeker als je moe thuiskomt. Dwing jezelf er dan toch toe om met een schone huid te slapen. Naar bed gaan zonder je make-up te verwijderen kan vervelende gevolgen hebben voor je huid. Je hebt namelijk niet alleen make-up op je gezicht maar ook andere vervuiling. Dit kan leiden tot onzuiverheden. Mascara dragers lopen daarbij ook nog eens kans op oogirritaties.

Om het jezelf makkelijk te maken is het daarom altijd goed om een make-up remover binnen handbereik te hebben. Make-up removers zijn er in allerlei soorten: reinigingsdoekjes, tonics, lotions, en in verschillende prijsklasse. Het maken van een keuze voor een goede make-up remover die je make-up snel en goed verwijderd, zacht is voor je huid en redelijk is geprijsd, wordt hierdoor lastiger. Maar wist je dat je de beste make-up remover gewoon zelf kunt maken? Het enige wat je daarvoor nodig hebt is wat olijfolie, een lege fles, en water.
homemade1
Vul de lege fles ongeveer voor een kwart met olijfolie

homemade2

Vul de rest van de fles met water. Goed schudden en je make-up remover is klaar.

homemade3

Deze verzorgende olie in water emulsie is zacht genoeg voor iedere huid, kan dagelijks worden gebruikt en verwijderd zelfs waterproof make-up probleemloos binnen enkele minuten.
Na het gebruik hoef je je gezicht alleen nog even na te wassen en je huid is weer schoon, fris en babyzacht. Zorg wel dat je de fles voor ieder gebruik even schudt, omdat de olie op het water blijft drijven. Bewaar de fles op een koele, donkere plek. Je make-up remover gaat dan een lange tijd mee.