Black Hair

Holland Street Hair | Luv & Learn Your Beauty

Onze populaire rubriek ‘Suriname Street Hair’ kan natuurlijk ook gewoon naar Nederland worden gehaald. En dan noemen we het ‘Holland Street Hair.’ Want ook hier lopen genoeg vrouwen rond met geweldige kapsels. Zoals bij het Luv & Learn Your Beauty Event dat afgelopen vrijdag en zaterdag plaatsvond. Super leuke vrouwen die elkaar inspireren en ‘empoweren’.

Ik ging op pad en stelde de vraag: “Wat zei jouw haar vanmorgen tegen je?”

nbh_event1

Met hun matching outfits en fro’s was dit stelletje de eerste dat mij direct opviel. Daniela(22) laat weten haar vriend Jaju(23) naar het event te hebben meegesleurd, maar ze zegt erbij: “hij wilde zelf ook wel mee.” Jaju knikt en zegt: “Maar de matching outfits waren haar idee! Ik hou echt van mijn haar. Mijn haar zei vanmorgen: ‘ik hou ook van jou’. Soms heb ik geen zin om het te verzorgen en dan vlecht ik het. Maar meestal haal ik het er dan na 2 dagen weer uit, omdat ik het zo mis. Ook Daniela is dol op haar haar. Ze zegt: Mijn haar zei vanmorgen: Thanks for making me look fabulouss today!” En wat ben ik het daarmee eens!

nbh_event2

Mijn lieve #DARE vriendinnetje kon natuurlijk niet missen op dit event. Met haar mooie ontwerpen(NomibyNaomi)verandert ze iedereen tot Nomi meisjes. Haar haar had er geen zin in die ochtend en zei: “Please cover me up”. En dat is voor Naomi geen probleem. De doek staat haar prachtig!

nbh_event3

Cherelle(25) had zo’n open en vrolijke blik. Ik moest haar op de foto hebben! Kijk eens hoe zij straalt. Ondanks het slechte weer (het regende), zit haar haar naar mijn inziens nog perfect. Cherelle: “Mijn haar zei mij vanmorgen: ‘je moet iets nieuws proberen’. Ik heb het daarom geföhnd. Helaas zat het weer tegen en is het een beetje gaan krimpen.” 

nbh_event4

Even later, tussen alle afro’s en twist outs, kom ik Nicole(28) uit België tegen. Oorspronkelijk komt ze uit de VS, maar ze woont al een tijdje in België vanwege het werk van haar man. Nicole houdt heel veel van kleur. Ze heeft dan ook elke kleur al gehad. Als tip geeft zij daarom: “Zorg ervoor dat je heel vaak een (deep)conditioner gebruikt als je je haar kleurt. Ik gebruik vaak kokosolie en producten van John Frieda. If you like colour, rock it!” Toen Nicole vanochtend op stond zei haar haar: “Be fabulous en maak er wat van met dit weer.”

nbh_event5

Sister Scientist is echt een aanwinst voor de natural hair community. Erika(30), zoals ze heet, heeft jarenlange ervaring als cosmetische wetenschapper. Zo heeft ze heel lang bij ORS gewerkt en ontwikkelde ze hele productlijnen. Nu heeft ze o.a. een Youtube kanaal waarin ze op wetenschappelijke manier vragen over haar beantwoordt.
Erika heeft een lange reis achter de rug. Tijdens deze tweede dag van het event, komt de jetlag toch even om de hoek kijken. Ze zegt: “Ik werd wakker, zonder een doek of een wrap in mijn haar en mijn haar zei: ‘Oh, I need a NomibyNaomi Bow’ “. De strik is lekker vrolijk en staat haar geweldig!

nbh_event6

Bij een van de standjes zag ik een vrouw met vlechten. Toen ik haar aantikte om te vragen of ik een foto van haar mocht maken, herkende ik haar van tv. Imanuelle(30) speelde in de film ‘Alleen Maar Nette Mensen” en in de serie ‘Celblok H’. Imanuelle:“Toen ik wakker werd, zei mijn haar:’Je gaat naar een black hair event, dus doe iets tofs met je haar en niet gewoon een paardenstaart’. Ik moet deze vlechten er sowieso uithalen. De pony zorgt er ook voor dat je de uitgroei van de vlechten minder goed ziet.” 

nbh_event7

En dan: een ander leuk koppel. Rachel(32) is op het event op zoek naar een product dat haar goed hydrateert. Ze heeft last van droog haar. Rachel:“Gisteren had ik mijn haar getwist. Vanochtend zei mijn haar: ‘ik hoop dat de twist-out goed is gelukt’. Helaas was dat niet het geval. Er kwamen wel wat krullen, maar ik was er toch niet tevreden mee, dus heb ik het uitgekamd.” De man van Rachel, Jimmy(36), verstopt liever zijn haar onder een pet. Jimmy: “Ik heb inhammen, maar ben eigenlijk de enige die het ziet. Maar daarom heb ik wel mijn haar helemaal kort geknipt en doe ik vaak een pet op.”

nbh_event8

Helemaal overgevlogen uit de Washington DC: Lana(27) van Kurly Klips. Super handig voor als je op zoek bent naar clip-ins met jouw haarstructuur (krul tot kroes). Ik heb even mogen voelen aan de extensions en ze zijn heerlijk zacht! Ook Lana hield met haar kapsel rekening met het weer. Ze zegt: “Mijn haar zei me vanochtend: ‘Big pony!’. Het was aan het regenen en mijn haar begon te pluizen. Vandaar de staart.”

nbh_event9

Kimberly(26) en Maureen zijn twee prachtige vrouwen die je niet kan missen. Perfecte outfit en bijpassen hairdo. Wat zei hun haar vanochtend? Kimberly: “Mijn haar praat niet echt tegen me. En anders heb ik sowieso niet geluisterd, maar gewoon gedaan wat ik zelf wilde. Het schreeuwt elke ochtend wel om moisture.” En Maureen? Heeft zij beter ‘contact’ met haar haar? Maureen: “Mijn haar stelde me vanochtend een vraag: ‘Wat ga je doen? Je hebt mij gister niet gekamd’. Ik zei: ‘Opsteken!’ “.

nbh_event10

‘I woke up like this, I woke up like this’, is een tekst die Aggie(30) letterlijk mee kan zingen als het om haar haar gaat. Aggie: “Ik ben zo opgestaan. Ik heb mijn haar eergisteren gewassen en mijn haar zei vanochtend: ‘Gewoon gaan’ “. Lucky girl!

nbh_event11

Voordat ik wegging had ik mijn oog laten vallen op het kapsel van Nathalie(22) en haar vriendin(zie foto hieronder). Ik hou van dit kapsel en vindt de kleur haar heel mooi staan. Nathalie: “Mijn haar verandert gewoon in de nacht. Ik ben altijd verrast als ik ’s ochtends in de spiegel kijk. Het zit echt nooit hetzelfde. Gister was ik uitgegaan, dus dit is eigenlijk het kapsel van de vorige avond.”

nbh_event12

Rachel(22) weet direct wat haar haar elke ochtend roept: Droog! Rachel: “Ik stond vanochtend op en mijn haar was aan twee kanten helemaal plat. Ik had geen doek op gedaan en dit was het resultaat. Ik heb mijn haar met grote afro kam gekamd en mijn favoriete Aunt Jackie’s product erin gedaan.”

____________

Thanks meiden én heren voor de leuke gesprekken. Ik zal binnenkort een verslagje maken van de high tea en de leuke gesprekken die we hebben gehad met Celebrity Natural Hair Stylist Felicia Leatherwood en Sister Scientist’ Erika.

Bedankt NaturalBlackHair dat ik bij het event mocht zijn!

 

 

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm