Black Hair

Holland Street Hair | Bimray Gospel Festival

michelle_williams

Van zangeres in één van de best verkochte girl groups ooit (yeaaah Destiny’s Child), naar een succesvolle gospel artiest. Tijdens het Bimray Gospel festival van zondag 13 december, werd groot talent naar Nederland gehaald om het Goede Nieuws te laten horen. Michelle Williams was altijd een beetje de underdog van Destiny’s Child, maar wist best een goede solo carrière in de gospel scene op te bouwen. Ik was benieuwd hoe dat is: aan de top staan in pop muziek, een split doormaken en dan weer verder gaan in een heel ander genre: gospel.

Gelukkig mocht ik haar die vraag persoonlijk stellen een aantal uren voordat ze zou optreden. Michelle: “Ik probeer geen groot verschil te maken in de manier waarop ik popmuziek en gospelmuziek maak. Ik heb heel veel geleerd van de zakelijke en muzikale kant in pop en probeer dit toe te passen in gospel. Dan heb ik het over de mate van uitmuntendheid en perfectie in pop muziek. De lat wordt steeds hoger gelegd en dat probeer ik ook te doen met gospel muziek.” Tijdens het interview zat ik met nog veel meer andere journalisten die brandende vragen hadden. Zoals over de discussie over haar die plaatsvond bij RTL Boulevard, waar de presentator (Beau van Erven Dorens) het ‘dubbel’ vond dat Michelle in Destiny’s Child sexy kleding droeg en nu ineens naar gospel is gegaan. Want hoe balanceert ze dat?  Michelle: “Ja, die vraag wordt mij vaak gesteld. Het is heel simpel. Je moet jezelf afvragen: hoe balanceer jij je werk met je privé leven? Zo is het ook bij mij. Het is mijn werk, ik ben in een bepaalde rol en ik houd ervan. De balans komt dan vanzelf wel.”

Ik met Michelle

En die balans lijkt ze gevonden te hebben in acteren (op broadway), haar nieuwe bedding collection ‘Believe’ en natuurlijk zingen. Eén van haar grootste hits op haar album is ‘Say Yes’. Ze nam het nummer op samen met Beyonce & Kelly. Michelle vertelde dat haar album al af was, toen haar Nigeriaanse producer voorstelde om Say Yes toe te voegen aan het album. Say Yes wordt in vele Afrikaanse landen al jaren in de kerk gezongen. Nieuw was het dus niet. Toen Kelly & Beyonce het nummer hoorden, waren ook zij enthousiast en wilde er direct aan meewerken. En zo werd een hit geboren.

Uiteraard sloot Michelle Williams het Bimray Gospel Festival af met Say Yes. Ik ging ook even door de bezoekers struinen voor mooie kapsels en vroeg hen: wat is jouw Holy Grail als het gaat om je haarproducten?

Wendy Alba

“Ik kan niet zonder mijn stijltang. Ik kan er mooi mijn haar mee steilen of krullen. Ik heb echt de beste stijltang. Hij is helaas niet meer te verkrijgen.”

Jaleesa

“Ik gebruik alle producten van Jane Carter Solutions. Voor een mooi kapsel, vlecht ik mijn haar in de avond en maak ik het ’s ochtends los. Dit geeft het beste resultaat.”

Genevieve Musasa

“Eigenlijk ben ik nog op zoek naar mijn holy grail. Maar voor nu ben ik dol op de moisturizer van Cantu. Het voorkomt dat mijn haar droog wordt en geeft mijn krullen extra definitie.”

 

Donna Lewis

“Ik gebruik enkel Jamaican Black Castor Oil voor mijn haar. Het maakt het zacht en behandelbaar.”

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Dey Siwabessy

“Mijn holy grail is absoluut Curl Keeper van Africa’s Best. Het werkt het beste voor mijn krullen.”

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Eva Skeet Mcleed

“Ik bestel mijn producten altijd online. Mijn favoriete product is Macadamia Reviving Curl Cream.”

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Angela Tellier

“Mijn haar is heel erg droog en kwetsbaar. Om het toch gevoed en zacht te houden gebruik ik Sheamoisture Deep Treatment Mask en Jamaican Black Castor Oil. Ik houd ook erg van Aunt Jackie’s Knot On My Watch.”

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm