Black Hair

Hoe zorg je voor je natuurlijke krullen?

 

Op internet is er veel informatie beschikbaar. Op youtube laten meisjes zien hoe je je haar het beste kan verzorgen; op blogs lees je de ervaringen van anderen; er worden haar bijeenkomsten organiseert en etc. Tips en trucs zijn ook te lezen in boeken.

Hieronder een aantal boeken die wij voor jullie hebben opgezocht. Deze dames weten er alles van.

Curly girl the handbook

Het is de bijbel voor de verzorging van krullen. Lorainne Massey is een haarstyliste en de persoon achter de term de curly girl method, ook wel de cg-method genoemd. In haar boek geschreven met Michele Bender geeft ze een omschrijving van alle type krullen en hoe je deze het beste kan verzorgen. Verder lees je tips over onder andere shampoo’s, conditioners en hoe het haar te drogen. Als extraatje is er een DVD toegevoegd met stap voor stap uitgelegd hoe je haar kan wassen, knippen en kan stijlen. Plus vragen en antwoorden. Degenen die meer willen weten over de verzorging van krullen, zijn hier aan het goede adres.

 

Crown Of Glory

In dit boek lees je onder andere tips van experts, de basis methodes en over basis producten. Hoe je van chemisch behandeld haar overstapt naar natuurlijk haar. Hier komen ook de do’s en dont’s aan bod. “Het is tijd voor mensen om hun eigen haar te leren kennen. Men hoeft niet bang te zijn voor hun krullend en kroezend haar.” Natuurlijk haar is mooi; het is je kroon van glorie, aldus de schrijver van het boek Dominique Snip. Het is geschreven in het Nederlands dus je leest er makkelijk door heen.

How I grew it long…naturally

 

 

Diana Hall, legt stap voor stap uit hoe je jouw natuurlijke krullen kan verzorgen. Met veel foto’s kan je goed zien wat haar dagelijkse routine is. Wil jij weten hoe je je mooie krullen behoudt en lang laat groeien dan is dit ook zeker een aanrader.

 

Wat zijn jouw favoriete boeken over de verzorging van krullen?