Hoe vind je een goede moisturizing conditioner?


Er zijn zoveel moisturizing conditioners voor je haar te koop, dat het vooral in het begin best lastig is om de juiste te vinden. Omdat het ene haar de andere niet is, kan het zijn dat je eerst enkele moisturizers moet testen voordat je jouw match made in heaven kunt omarmen. Maar hoe kies je de beste? Bekijk op het label van het flesje altijd of jouw moisturizing conditioner in ieder geval de volgende producten bevat:
1. Vetalcohol
Een goede moisturizing conditioner bevat haar-vriendelijke alcohol: vetalcohol. Deze alcohol wordt uit plantaardige en dierlijke vetten en wassen gemaakt. Naast haarproducten, vind je vetalcoholen ook in cosmeticaproducten als vochtinbrenger voor de huid. Voorbeelden van vetalcoholen zijn cetyl alcohol en cetearyl alcohol.
2. Bevochtigingsmiddel
Glycerine en Sorbitol zijn voorbeelden van bevochtigingsmiddelen. Om uitdroging van het product te voorkomen vind je een bevochtigingsmiddel vaak in haar- en andere cosmeticaproducten. Bevochtigingsmiddelen hebben een water-aantrekkende eigenschap, die ervoor zorgt dat je conditioner beter in het haar blijft zitten. Er zijn heel wat vrouwen die voor het moisturizen van hun haar meerdere keren per week een combinatie van glycerine en water in hun haar spuiten. De glycerine houdt het vocht in je haar.
3. Siliconen
Siliconen? Hoe kunnen deze nu in het rijtje staan, denk je misschien. Siliconen hebben een slechte naam gekregen binnen de cosmetica industrie en er zijn veel vrouwen die er niets van willen weten. Maar aan de andere kant schijnt het dat ingrediënten die van siliconen zijn afgeleid juist positief zijn voor een moisturizing conditioner (zoals cyclomethicone). Echter, een conditioner die teveel “-cones” bevat, zal je haar juist uitdrogen.
En natuurlijk zijn er ook producten die je moet vermijden, zoals conditioners met petroleum, minerale olie en andere zware oliën. Deze conditioners plaatsen alleen een soort laagje over je haar en doen verder niets voor je haar zelf.
Bekijk jij de ingrediëntenlijst van je conditioner? En wat is jouw favoriet?
 

4 REACTIES

 1. ik heb twee favorieten: Nexxus Humectress en ORS Replenishing Pack.
  Ik let niet echt op de verpakkingen maar ik vermoed dat vooral de Nexxus veel siliconen bevat.

 2. Mijn haar droogt in de winter uit als ik productem net Glycerine gebruik
  Een alternatief voor Nexxus Humectress is Suave Humectant, zelfde werking maar veel voordeliger

 3. Hoi!
  Ik ben op zoek naar een goede conditioner voor mijn haar.
  Omdat ik geadopteerd ben heb ik geen familie leden met kroeshaar en dat maakt het lastig om de juiste haar producten te kiezen.
  Gelukkig is er youtube en haal ik veel tips van de zogenaamde ‘hairdo’s’ tutorials 😀
  Nu was er een meisje en die was DOL enthousiast over een mix van het product Kerachom leite de cabra + Silicone mix (alleen in amerika verkrijgbaar)
  Heeft iemand hier ervaring mee? zo ja delen please? 😀
  Groetjes Cristina X

 4. Beste Dee, Cristina & Jamy,
  In Nexxus Humectress zitten minerale oliën. Paraffinum liquidum en Petrolatum, deze stoffen alleen al zorgen ervoor dat je haar voor vocht en andere goede stoffen niet meer toegankelijk zijn. En ik weet het omdat ik dit product vroeger zelf ook gebruikte. Wat betreft Glycerine in de winter… een tip! Glycerine is een stof met de eigenschap vocht naar zich toe te trekken en aan de droogste omgeving af te staan. In de winter is de lucht vaak droger dan je haar en geeft de glycerine de vocht dus af aan de lucht om je heen. Bij second/third/fourth hair days op droog haar een product met glycerine aanbrengen, onder de douche gaan staan (zonder haar nat te maken) en door de stoom zal de glycerine je haar weer voorzien van de nodige vocht en je krullen leven weer helemaal op. Daarna direct sealen met een olie of boter 😉 Voor meer tips kun je altijd contact opnemen met Curls of Nature.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul je reactie in!
Vul hier uw naam in