Black Hair

Hoe vind je een goede haarstylist?

Het vinden van een goede haarstylist is bijna (of even) lastig, als het vinden van de juiste haarproducten en het perfecte haarbehandelschema. Je bent op zoek naar een kapper die je haar met even veel liefde, of zelfs méér liefde, behandeld als jij zelf. Dit kost tijd en gaat waarschijnlijk met vallen en opstaan. Een kapper die aan al jouw wensen voldoet vind je niet zomaar. Hij of zij moet aan al je wensen voldoen, aangezien je er misschien wel elke maand zit. Hoe pak je dit aan?

1.”Wow, wat zit jouw haar mooi!”
Wees niet bang om advies aan anderen te vragen. Een onbekende vrouw, die op een zaterdagmiddag boodschappen aan het doen is en een fantastisch bos haar heeft, kun je best even staande houden om te complimenteren. Meestal hoef je niet eens te vragen wie haar haren heeft gedaan, maar komt ze er zelf wel mee.

2. Wees kritisch
Als je een kapper op het oog hebt, neem dan eerst even een kijkje in de zaak. Bekijk welke producten er gebruikt worden en proef een beetje van de sfeer. Als jouw favoriete haarproducten in de betreffende kapperszaak niet worden gebruikt,
heb je vaak nog de mogelijkheid om je eigen producten mee te namen. Maar vraag dit van te voren.

Sfeer is allesbepalend. In een kapsalon moet je jezelf kunnen zijn en goed kunnen communiceren met de haarstylist. Ga dus een keer naar binnen,stel vragen en let op hoe je wordt behandeld.

De prijs kan een factor zijn om het wel of niet te doen. Voor een hoge prijs verwacht je veel. Een hele lage prijs brengt je waarschijnlijk aan het twijfelen.

3. Surf rond
Het internet is de bron van informatie. Ook voor het vinden van een kapsalon bij jou in de buurt. Alhoewel niet iedere kapsalon een eigen website heeft, is het zeker het proberen waard om te kijken of er wellicht recensies te vinden zijn over de haarsalon die jij op het oog hebt. Natuurlijk check je eerst de database van myblackhair.nl!

4. Ervaar het zelf
Zoals in het begin al aangegeven, zal het vinden van de perfecte haarstylist (waarschijnlijk) niet in één keer lukken. Om erachter te komen of je de ‘ware’ hebt gevonden, zul je toch eerst een behandeling bij hem of haar moeten nemen. En dat kan twee kanten op gaan: je verlaat de kapper lachend of ‘huilend’.

5. Waarom eentje?
De ene kapster is de andere niet. Het kan voorkomen dat een haarstylist je haar heel goed knipt en een hele andere je haar beter kan stylen. Waarom zou je dan een keuze moeten maken tussen die twee?  Het is misschien niet het gemakkelijkste, maar we hebben het over je haar en dan is alles mogelijk… 😉

Hoe heb jij je haarstylist gevonden? Of ben je nog op zoek? Talk Back!

Hey! Ik ben Aisha, samen met tweelingzus Meg, de bedenker en oprichter van Myblackhair.nl. Ik heb van alles met mijn haar gedaan - heel veel vlechten, weave, curly & relaxers - maar nu draag ik mijn natuurlijke krullen. Yep, I'm a natural, maar vind het vaak nog heerlijk om superlange nepvlechten te dragen. Geniet van mijn posts, geschreven vanuit het tropische Suriname :) Loves: hubby, son, daughter, family, friends, Macbook, social talk, fun, laugh, smoothies