haar lichter maken
Black Hair

Hoe kun je je haar lichter maken op een natuurlijke manier?

 

haar lichter maken

Je haar lichter maken kan, heel simpel, met bleek. Maar dat is hartstikke schadelijk voor je haar. Als je het lichter wilt maken, kan het ook op een natuurlijke manier, met natuurlijke ingrediënten die je haar niet beschadigen. Je kan met deze ingrediënten meestal niet direct resultaat zien, dus zul je de behandeling vaker moeten herhalen. Dit zijn de ingrediënten die je kunt gebruiken hiervoor:

Je haar lichter maken met honing en azijn

Honing is absoluut een goed ingrediënt om je haar lichter mee te maken. Voor dit recept heb je nodig:

  • 2 koppen water
  • rauwe honing (dit koop je in de betere natuurwinkels)
  • 1 eetlepel extra vergine olijf olie
  • 1 eetlepel gemalen kaneel

Mix alle ingrediënten met elkaar en breng het aan op vochtig haar. Wrap je haar in een plastic kap en laat het de hele nacht intrekken. De volgende dag was je het uit.

Kaneel

In het vorige recept kwam kaneel ook al aan bod. Kaneel is een prima ingrediënt om je haar lichter mee te maken en ruikt ook nog eens aangenaam lekker. Wat je nodig hebt:

  • Kaneelpoeder
  • Conditioner

Mix de poeder met een handjevol conditioner en breng het aan op je haar. Ook deze mix laat je een nacht intrekken voordat je het uitwast. Wil je nog lichter haar, herhaal de behandeling dan.

Henna

Voor deze manier van lichter maken van je haar gebruik je henna poeder met kamille en heet water. Maak een dikke pasta van de ingrediënten en wacht tot het iets is afgekoeld. Maak je haar nat en breng de mix aan. Probeer het een klein beetje uit te kammen. Doe een plastic kap op en laat de mix intrekken tot 2 uur. Was het daarna uit.

 

Citroen

Met citroen kun je je haar op een natuurlijke manier lichter maken. Echter, vooral bij (zwart) kroeshaar gaat dit niet 1-2-3. Het zal wel een aantal tinten lichter worden. Gebruik een citruspers om de sap uit de citroen te persen. Om ervoor te zorgen dat je haar niet teveel uitdroogt voegen sommigen een olie of honing toe aan het sapje. Verdun de sap door er evenveel water aan toe te voegen. Meng het geheel en giet je sap over in een spuitfles. Nu kun je het gelijkmatig over je haar verdelen. Laat het er in zitten voor ongeveer 15 -30 minuten. Vervolgens was je je haar zoals je gewend bent. Herhaal dit een aantal dagen achter elkaar, totdat je het gewenste resultaat hebt bereikt.

Azijn

Spoel je haar met water en azijn om het lichter te maken. Het neemt wel wat tijd voordat je echt verandering ziet, dus het is meer bedoeld voor degene die een gloed willen. Mix 1 deel azijn met 6 delen water en breng het aan op je haar. Laat het tenminste 15 minuten intrekken. Je kunt trouwens het beste appel cider azijn gebruiken hiervoor.

Kamille thee

Een theespoeling is niet alleen goed voor je haar, maar kan je haar ook nog eens een andere kleur geven. Zo wordt zwarte thee gebruikt om het haar donkerder te maken en kamillie thee om je haar juist lichter te maken. Het enige wat je hoeft te doen is een sterke thee te trekken van kamille. Je kunt kamille thee kopen of gedroogde kamille gebruiken. Zorg er dus gewoon voor dat het een sterke thee is. Laat het afkoelen tot kamertemperatuur en spoel je haar ermee. Pas wanneer het is opgedroogd, was je je haar weer. Het schijnt nog beter te werken wanneer je de kamille thee laat opdrogen terwijl je in de zon zit. Goed idee dus voor tijdens je strandvakantie dit jaar?

Rabarber

Rabarber werkt ook heel erg goed. Je hebt nodig:

  • 1/4 kop gehakte rabarber
  • 2 koppen water

Breng de rabarber aan de kook en laat het volledig afkoelen. Zeef het en gebruik het water voor de spoeling van je haar. Laat het voor 10 minuten intrekken en was het dan uit met water.

Welke manier is het beste?

Er is niet één manier het beste. Je moet echt zelf uitproberen om te ontdekken wat het beste werkt voor jouw haar. Het is namelijk ook afhankelijk van je eigen haarkleur. Hoe donkerder je eigen haarkleur, hoe moeilijker het wordt om je haar op een natuurlijke manier lichter te maken. Sommige vrouwen voegen daarom waterstofperoxide toe aan bijvoorbeeld honing en zuiveringszout. Waterstofperoxide maakt de natuurlijke haarkleur lichter. Maar als je dit gebruikt, moet je wel heel voorzichtig zijn. Het is dan ook niet meer de ‘natuurlijke manier’.

Ik ben benieuwd of er dames zijn die het al eens op de natuurlijke manier hebben geprobeerd en wat de resultaten waren. Laat je een berichtje achter?

 

bron: www.diyncrafts.com/foto: xerson.tumblr.com

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm