Beauty

Hits in 2016 || Volle lippen

Schermafbeelding 2016-01-04 om 21.42.28

De vrouw ‘mag’ tegenwoordig weer rondingen hebben: grote billen, brede heupen, grote borsten, maar ook heerlijk volle lippen. En ja, ik zet ‘mag’ tussen haakjes, omdat het natuurlijk super raar is om dat te zeggen. Wat voor figuur je krijgt, kan je immers niet zelf bepalen. Wat je wel kunt doen tegenwoordig, is je figuur hier en daar wat aanpassen. Op de natuurlijke manier door te sporten, maar ook met behulp van plastische chirurgie. En deze laatst genoemde optie is al jaren super populair. De trend van 2015 die zich doorzet in 2016? Volle lippen!

Je lippen laten inspuiten om ze voller te maken, is niks nieuws. Maar op de een of andere manier was 2015 het jaar van de lippen (waarschijnlijk hebben de lippen van Kylie Jenner daar aan bijgedragen). Volle lippen zijn een trend, ze zijn ‘in’. Best apart, aangezien er al genoeg vrouwen rondlopen met natuurlijke volle lippen! De technologie van tegenwoordig maakt het mogelijk dat je van een smalle lippen binnen enkele minuten naar volle lippen kunt gaan. Hier worden zogenoemde fillers voor gebruikt. De meeste van dit soort lipinjecties zijn van tijdelijke aard, waardoor je dus meerdere keren per jaar een bezoekje dient te brengen aan de cosmetische dermatoloog.

Een bekende cosmetisch dermatoloog is dokter Simon Ourian, die onder meer de Kardashian/Jenner clan tot zijn klantenkring mag rekenen. Ook de populaire Nederlandse beauty vlogger Nikkie van NikkiTutorials zat onlangs op zijn stoel voor een behandeling. Eerder liet zij ook al haar lippen voller maken (in Nederland) en gaf in onderstaande filmpje antwoorden op vragen van haar volgers hierover:


Het Instagram account van dokter Ourian was voor mij een eye-opener. In slechts enkele seconden laat hij door middel van filmpjes zien hoe de injecties exact worden gegeven en wat het resultaat is.  Tevens biedt iedere post uitgebreide informatie over de behandeling en de kosten. Naast de lipfillers vind je op zijn account ook tal van andere ingrepen, zoals borstlifts, ooglid chirurgie en Brazilian Butt injecties.  Op de website van het Amerikaanse Elle magazine vertelt dokter Simon Ourian nog een aantal interessante dingen:

  • Niet alleen je lippen worden opgevuld: dokter Ourian geeft aan dat om de lippen er nog natuurlijker uit te laten zien, hij ook de huid rondom de lippen injecteert.
  • Doe het langzaamaan: het is volgens dokter Ourian verstandig geleidelijk aan voller te maken. Daarom worden de afspraken bijvoorbeeld eerst één keer per week gemaakt, gevolgd door twee keer per week en daarna één keer per maand.
  • De gebruikte techniek is belangrijk: de manier waarop de lipfillers in je lippen worden gespoten, blijkt nog belangrijker te zijn dan het merk fillers dat je gebruikt. Doktoren gebruiken verschillende methoden om ervoor te zorgen dat het er zo natuurlijk mogelijk uit ziet.

Schermafbeelding 2016-01-04 om 21.23.20

Ook in Nederland kun je een afspraak maken bij een cosmetisch dermatoloog om je lippen voller te maken. Ik heb er zelf geen behoefte aan. Ik ben blij met hoe ik eruit zie inclusief de zogenoemde ‘flaws’. Maar als ik die before & after foto’s van sommige vrouwen zie (ook van andere behandelingen), dan denk ik wel ‘goh, ziet er best wel mooi uit’. Toch denk ik echt dat het meer een trend is, want er zijn ook genoeg vrouwen en jonge meisjes die het doen, waarvan ik denk ‘WHY??’ wat is/was er mis met je eigen lippen? (Nikkie is daar een voorbeeld van) Zijn we met z’n allen een beetje obsessed geraakt met perfectie?

Anyway..mocht je het wel willen doen, Google voordat je dit soort behandelingen doet eerst even naar goede behandelklinieken en laat je natuurlijk wel goed informeren en adviseren!

Wat vind jij van de lipfiller trend? Zou je het willen proberen?

Hey! Ik ben Aisha, samen met tweelingzus Meg, de bedenker en oprichter van Myblackhair.nl. Ik heb van alles met mijn haar gedaan - heel veel vlechten, weave, curly & relaxers - maar nu draag ik mijn natuurlijke krullen. Yep, I'm a natural, maar vind het vaak nog heerlijk om superlange nepvlechten te dragen. Geniet van mijn posts, geschreven vanuit het tropische Suriname :) Loves: hubby, son, daughter, family, friends, Macbook, social talk, fun, laugh, smoothies