Beauty

Hits in 2016 || Ring lights voor een perfecte selfie

Kylie Jenner with ring light

Hoe vaak per dag fotografeer jij jezelf? Sinds de opkomst van de mobieltjes met een frontcamera, moet het aantal selfies dat je maakt zeker zijn gestegen. En hoewel het heel simpel klinkt – zo’n selfie maken – kan het soms best lastig zijn. De twee meest voorkomende problemen? Je arm niet ver genoeg kunnen strekken en een slechte belichting. Voor het ‘te korte arm-probleem’ werd al langer geleden een oplossing gevonden: de selfiestick. Maar belichting voor je front camera? Dat blijkt best lastig te zijn. Of…toch niet?

Ring Lights

Voor (bijna) elk probleem is wel een oplossing te vinden. En vaak is die oplossing al lang binnen handbereik, maar moeten we het ons nog beseffen. Onlangs gaf het jongste zusje van Kim Kardashian, Kylie Jenner, haar volgers een kijkje in haar huis. En natuurlijk bleef haar Glamroom niet onbesproken. Het meest leuke gadget dat in die kamer stond was haar Ring Light spiegel. Een cirkelvormig licht met in het midden een kleine spiegel om je zelf te kunnen zien én een docking station om je telefoon of camera in te kunnen plaatsen. Getuige de kwaliteit van de selfies die Kylie maakt, moet het resultaat wel geweldig zijn!

 

De Ring Lights zelf zijn geen nieuwe producten, want ze worden al jaren gebruikt door fotografen. Ze zijn met name geschikt voor foto’s of films waarbij de persoon van dichtbij moet worden gefotografeerd of gefilmd. Het licht zelf kun je voor een aantal tientjes kopen en bevestigen aan je camera. De variant van Kylie Jenner vond ik via de website van Stellar Lighting. Deze kun je dus thuis plaatsen. Maar wat als je op straat bent? Dan loop je uiteraard niet met zo’n grote lamp. Een Japanse fotograaf, Julie Watai, bedacht daarom de Kira Ring Light, een kleine cirkelvormig lampje die je heel gemakkelijk over je telefoon kunt schuiven wanneer je een selfie wilt maken.

Kira ring

kira

kira light

(foto’s via Kibi-Django.jp)

 

De Kira ring is helaas nog niet te koop. De makers van het lampje proberen via een Japanse variant van Kickstarter voldoende geld binnen te halen om het product te kunnen produceren.

Wat al wel te koop is in bijvoorbeeld Amerika, zijn iPhone hoesjes – genaamd de Lumee Cases – die licht kunnen geven, zodat je de perfecte selfie kunt maken.
lumee case

(bron: Macworld.com)

De Lumee Case kost rond de €40,- en kun je via de website van Amazon bestellen.

Nog mooiere selfies maken in 2016? Aan de ideeen en mogelijke technieken zal het niet liggen. Was 2015 het jaar van de selfies? Dan wordt 2016 het jaar van de perfecte selfies. Wie rent er nu allemaal naar de winkel voor zo’n ring light?

Hey! Ik ben Aisha, samen met tweelingzus Meg, de bedenker en oprichter van Myblackhair.nl. Ik heb van alles met mijn haar gedaan - heel veel vlechten, weave, curly & relaxers - maar nu draag ik mijn natuurlijke krullen. Yep, I'm a natural, maar vind het vaak nog heerlijk om superlange nepvlechten te dragen. Geniet van mijn posts, geschreven vanuit het tropische Suriname :) Loves: hubby, son, daughter, family, friends, Macbook, social talk, fun, laugh, smoothies