Black Hair

Hier moet je naar toe: Da Bounce Urban Film Festival

dbuff_c2

Dit weekend kun je genieten van Da Bounce Urban Film Festival. Het is het eerste urban festival dat nieuwe films, maar ook klassieker en documentaires laat zien die je niet in de grote bioscopen ziet. Daarnaast worden er ook panel discussies en workshops georganiseerd die de discussie over diversiteit op het scherm bespreekbaar maken. Kom, en geniet van de leukste black movies en praat mee over diversiteit.

Er staat echt heel wat leuks op het programma dit weekend. Zo kun je naar de documentaire ‘My Mic Sounds Nice: A Truth About Women & Hiphop’, over de geschiedenis van vrouwelijke MC’s en hun positie in rap muziek op dit moment. Onder andere Eve, Missy Elliot en Trina komen aan het woord. Na de documentaire kun je lekker blijven zitten voor een gesprek tussen de Nederlandse MC’s Mc Melodee, Alexa en Tieka. (zaterdag 3 oktober om 22.00 uur en zondag 4 oktober om 16.00 uur)
Een unieke, rouwe film is Necktie Youth. Deze drama film speelt zich af in Zuid Afrika, in een welgestelde buurt van Johannesburg, waar jongeren hun feestjes vieren en waar nooit te kort is aan drank en drugs. Het verhaal neemt een wending wanneer juist in deze buurt een 19-jarig meisje zichzelf ophangt in de tuin van haar ouders. (zaterdag 3 oktober om 21.00 uur en zondag 4 oktober om 21.30 uur)

the_perfect_guy
Voor spanning ga je naar The Perfect Guy (met o.a. Sanaa Lathan, Michael Ealy en Morris Chesnut). Voor drama naar Where Children Play (met o.a Teyonah Parris en Macy Grey). En natuurlijk kan je ook lekker lachen, o.a. met de film Dope (met o.a. Zoe Kravitz en Chanel Iman).

Genoeg te beleven dus dit weekend! De films zijn te zien op verschillende locaties: Westergastheater, Machinegebouw en Ketelhuis. Het hele programma zie je hieronder. Tickets zijn verkrijgbaar aan de deur of via www.dbff.nl

dbuff-programma

 

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm