Black Hair

Het verschil tussen Jamaican Black Castor Olie en ‘gewone’ castor olie

tropic-isle-living-jamaica-copy

Je hebt er vast wel over gehoord. De wondere werken van Jamaican Black Castor Oil (JBCO). Nee, niet de gewone castor olie dus. Veel vrouwen zijn er gek op en op internet kun je talloze filmpjes vinden van vrouwen die dikker en voller haar hebben gekregen door het gebruik van JBCO. Maar wat maakt deze olie zo anders, dat iedereen er zo dol op is?

JBCO wordt, net als gewone castor olie, gemaakt van de bonen of zaden van de ricinus plant. Het verschil zit echter in de verwerkingsmethode. Terwijl castor olie wordt geperst uit verse zaden, wordt Jamaican Black Castor Olie geperst uit geroosterde zaden. Alhoewel dit verschil niet groot lijkt te zijn, zorgt het er wel voor dat JBCO andere resultaten geeft.

Zo geeft het roosteren van de zaden, de olie een hogere pH waarde. Deze hogere waarde helpt je hoofdhuid te reinigen en de poriën te openen. Hoe werkt dit? pH waarden worden uitgedrukt op een logaritmische schaal die varieert van ‘0’ tot ’14’. Er wordt van een zure stof gesproken als de waarde dichter bij de ‘0’ ligt en van een alkalische of basische stof als de waarde dichter bij de ’14’ ligt. Een pH waarde van ‘7’, noemt men neutraal. Zuren zullen de haren verharden en verdichten, terwijl alkalische stoffen de haren laten uitzetten en de haarschacht verzachten.

Je haar heeft een pH waarde van ‘5’. Water heeft bijvoorbeeld een pH waarde van ‘7’. Logisch dus dat je haar opzwelt wanneer het nat is! Aangezien de pH waarde van JBCO hoger (en dus zuurder alkalischer) is, wordt niet alleen de hoofdhuid beter gereinigd, maar kan de olie ook beter het haar binnen dringen. Alkalische stoffen kunnen de haarschacht namelijk openen. Perfect voor als je wat dikker haar wilt dus.

Een tweede verschil is dat Jamaican Black Castor Olie  een iets lichtere en dunnere olie is dan normale castor olie. Hierdoor is het ook fijner en gemakkelijker om aan te brengen. In het kort is JBCO goed voor:

  • droge hoofdhuid
  • droge hoofdhuid dat schilfert
  • dikker maken van je haar
  • hoofdhuid exfoliëren, zodat het haar goed kan groeien

Bestel hier Jamaican Black Castor olie!

Hoe kun je Jamaican Black Castor Olie gebruiken?

Jamaican Black Castor Olie kun je op verschillende manieren gebruiken:

– Pre-poo: warm de olie op en breng het aan op je hoofdhuid en op de haarpunten. Doe een warme doek om je hoofd en laat het de hele nacht intrekken. Was en condition je haar de volgende dag.

– Heb je (nep)vlechten in je haar. Bescherm dan voornamelijk je haarlijn door een paar keer per week de JBCO aan te brengen.

– Gebruik JBCO als haargel! Wil je graag een strakke staart of knot. Maak je haar een beetje vochtig, breng JBCO aan bij je haarlijn en iets verder naar achter. Bind een satijnen doek en ga ermee slapen. De volgende ochtend is je haar, zonder het gebruik van geld, toch strak en plat.

– Je kunt JBCO voor je huid gebruiken. Verwijder je make up met de oil cleansing method

Jamaican Black Castor Oil is te koop via www. supernaturals.nl vanaf €22,95-.

Hoe gebruik jij JBCO?

 

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm