Black Hair

Het verschil tussen een normale twist en een rope twist

ropetwist3

De twist is een hele populaire haarstijl die leuk staat met je eigen haar, maar zeker ook wanneer je langere twist kunt maken door nephaar aan je eigen haar toe te voegen. Het staat niet alleen leuk, het is ook nog eens een hele gemakkelijke haarstijl. Maar wist je ook dat je de twist op verschillende manieren kunt maken? Wil je een beetje varieren, probeer dan eens de ‘rope-twist’.

Wat is de rope twist?

De rope twist, is een twist-variant, die qua uiterlijk (de uiteindelijke look) veel overeenkomsten heeft met ‘touw’. Deze look creeer je door een andere techniek te gebruiken tijdens het maken van de twist. Zo ga je te werk:

  1. Verdeel een pluk haar in tweeen, net zoals je dat zou doen wanneer je een normale twist maakt
  2. Houd beide plukken, separaat van elkaar tussen je duim en wijsvinger
  3. Vervolgens draai je beide plukken tussen je duim en wijsvinger
  4. Maak nu een twist door de beide plukken om elkaar heen te draaien.
  5. Herhaal stap 3 en 4 totdat je bij de punten bent.

Een andere methode: Je kunt het ook anders doen, namelijk door de twee plukjes die je wilt twisten eerst los van elkaar te draaien tussen je vingers. Pas wanneer je dat hebt gedaan, kun je beide plukken om elkaar heen draaien (twisten).

ropetwist1 ropetwist2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om de rope twist te maken ben je dus tijdens het twisten, de indivuele plukken ook aan het twisten. Zo krijg je de ‘Touw’-look die je wilt hebben. Uiteraard ben je met het maken van een rope twist wel wat langer bezig, dan wanneer je een normale twist zou maken. Met een normale twisten draai je namelijk constant de twee plukken haar om elkaar heen. Als je eenmaal door hebt, hoe je de rope twist kunt maken, zou je er ook voor kunnen kiezen om nephaar toe te voegen, zodat je langere of dikkere rope twists kunt maken. Hier legt Youtuber Breanna uit hoe het moet:

 

 

Rope twist vs normale twist

Waarom zou je nou moeten kiezen voor een rope twist in plaats van een normale twist? Even de verschillen op een rijtje:

1. Langer mooi! De rope twist blijft, als je het goed hebt gedaan, langer mooi in vergelijking met de normale twist. Dit komt doordat je de plukken van de twist eerst indivueel om zichzelf hebt gedraaid tussen je twee vingers. De haren zullen dus minder snel ‘los’ raken en pluizig worden

2. Lekker veel stretch! De twists rekken door deze techniek veel meer uit.

3. Prachtig rope twist-out!  Wanneer je de rope twist verwijderd heb je prachtige krullen. De krullen zijn op een andere manier gedefinieerd dan wanneer je een normale twist zou doen.

 

Foto: Curlynikki.com / Pinterest.com

Hey! Ik ben Aisha, samen met tweelingzus Meg, de bedenker en oprichter van Myblackhair.nl. Ik heb van alles met mijn haar gedaan - heel veel vlechten, weave, curly & relaxers - maar nu draag ik mijn natuurlijke krullen. Yep, I'm a natural, maar vind het vaak nog heerlijk om superlange nepvlechten te dragen. Geniet van mijn posts, geschreven vanuit het tropische Suriname :) Loves: hubby, son, daughter, family, friends, Macbook, social talk, fun, laugh, smoothies