Black Hair

Het verschil tussen ALS en SLS

Je hebt vast weleens van deze twee ingrediënten gehoord: Sodium Lauryl Sulphate(SLS) en Ammonium Lauryl sulphate(ALS). Het zijn twee ingrediënten die vaak in zepen en shampoos worden gebruikt.En alhoewel de namen sterk op elkaar lijken, zijn het toch twee verschillende moleculaire structuren.
SLS
SLS is een goedkoop chemisch ingrediënt dat aan shampoos wordt toegevoegd, onder andere vanwege de bubbels en schuim dat het geeft. Technisch gezien is SLS een relatief eenvoudige molecuul en heel ‘klein’. Dit geeft het de mogelijkheid om de buitenste lagen van de huid te doordringen, vooral als je in een warm bad zit of onder een warme douche staat. Hetzelfde gebeurt met je haar. De SLS dringt in je haar en zorgt ervoor dat olien en vuil uit het haar wordt verwijderd. Dat lijkt allemaal heel goed, de shampoo doet dan immers zijn werk, maar de SLS verwijdert ook de natuurlijke oliën in je haar, waardoor het je haar droog en broos achterlaat. Vooral als je krullen hebt, of wanneer je haar gerelaxed is (en dus al super kwetsbaar) kan dit (grote) nadelen hebben.
ALS
Is een shampoo met ALS dan veel beter? ALS is een complexere molecuul en fysiek veel groter. Het is vrijwel onmogelijk voor deze moleculen om de buitenste lagen van de huid te doordringen. Hierdoor wordt ALS beschouwd als minder irriterend en minder schadelijk dan SLS. Shampoos met ALS reinigen dus op een mildere wijze het haar.
Moet je je nu erg druk maken om de aanwezigheid van ALS en SLS in jouw haarverzorging? Niet perse. Er zijn natuurlijk ook nog heel veel andere ingrediënten in je shampoo die wellicht het uitdrogingseffect, dat SLS veroorzaakt, verminderen. Heb jij een gevoelige huid? Ervaar je extreem droog haar na het gebruik van een shampoo met SLS of ALS? Dan kun je wellicht beter investeren in een sulfaat-vrije shampoo.
BRON: Greenpeople
Gebruik jij wel of geen haarverzorgingsproducten met SLS/ALS?

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm