Black Hair

Het nut van Protective Hairstyles

Net zoals wij allemaal kleren dragen om ons te beschermen tegen de kou; onze voeten beschermen met prachtige schoenen en onderdak nodig hebben om te kunnen overleven, heeft je haar ook bescherming nodig. Een belangrijk onderdeel voor het beschermen van je haar is het dragen van “Protective Hair Styles”. Het dragen van beschermende haarstijlen (een eenvoudige vertaling van protective hair styles), heeft tal van voordelen, waaronder – en wie wil dát nou niet – het minder afbreken van je haar!

Protective Hair Styles beschermen je haar tegen de lucht (een droge lucht maakt ook je haar droog) en je  eigen kleding (je haar kan schuren tegen je eigen kleding met als gevolg: het breken van je haar). Haar dat alsmaar bloot wordt gesteld, zonder enige vorm van bescherming, wordt droog en kwetsbaar. Het dragen van deze Protective Hair Styles is simpel en toepasbaar voor iedereen. Elke haarstijl die de puntjes goed verbergt en niet teveel tegen je kleding laat schuren, is een protective haar stijl. Vind je het lastig om zelf zo’n beschermende haarstijl te creëren, neem dan een voorbeeld aan de volgende drie haarstijlen:

phsevapigfordbun

phsbun

Het knotje

Knotten zijn er niet alleen maar voor de strenge leraressen of de punctuele secretaressen. Met een knot mag je tegenwoordig gezien worden. Draag jouw knot niet verscholen in je nek, maar juist hoog en groot(!) bovenop je hoofd of juist aan de zijkant. Mooi, stoer én beschermend!

Hoe doe ik dat dan?

Kam je haar naar achteren, naar boven of naar de zijkanten (afhankelijk van waar je het knotje wilt hebben). Je kunt in plaats van een kam, ook gewoon gebruik maken van je vingers. Maak van de staart een (platte) spiraal om je vingers en maak de knot vast met een ander elastiek. Gebruik het liefst een elastiek die matcht met jouw haarkleur. Om de boel wat voller te laten lijken kun je er ook enkele nepplukjes aan toevoegen. Jouw knot is klaar!

Tip: ook de bantoeknot is een beschermende haarstijl. Draag de ene dag je Bantoeknotjes en de volgende dag je krullen, die zijn voortgekomen uit de Bantoeknotjes!


phsbraids3

Vlechten & Weaves

Nepvlechten bieden een prima uitkomst om je haar te laten ‘rusten’, groeien én beschermen. Zorg ervoor dat jevlechten niet te dun worden ingevlochten en laat ze niet te lang zitten. Meer over nepvlechten lees je hier

Ook met een weave boek je goede resultaten als het gaat om het laten uitrusten van je haar. Weaves zijn tegenwoordig in tal van lengtes, kleuren en textuur te verkrijgen. Laat je goed adviseren en let er op dat je ook de weave niet te lang laat zitten.

phshightail

High Ponytail

Vooral handig voor dames met lang haar, zijn de hoge paardenstaarten. En ook een simpele hoge paardenstaart kun je opleuken met haaraccessoires.

phsscarfsatijnen-doek

Het doekje

Van groot belang tijdens je nachtrust, maar ook mooi op een doordeweekse dag: een satijnen doek. Overdag kun je het doekje op verschillende manieren binden en gebruik maken van fleurige, opvallende (of juist: donkere) prints. ’s Avonds gebruik je een satijnen doek, na bijvoorbeeld een wrap.

Maak je beschermende haarstijl leuker en opvallender, door de toevoeging van haaraccessoires (link)!

groen_vinkjeDe voordelen op een rijtje

Nu je jouw perfecte Protective Hair Styles hebt gevonden, wil je natuurlijk de voordelen ervan op een rijtje. Nou, hier zijn ze:

  • Het helpt je haar te groeien
  • Het houdt de moisturizer goed in je haar, waardoor de kans op droog haar wordt verminderd.
  • Voorkomt gespleten punten
  • Vermindert het breken van je haar
  • Je hoeft je haar minder vaak te kammen en borstelen
  • Je kunt er hartstikke veel stijlen mee creëren, waardoor je er toch leuk uit ziet!

Hey! Ik ben Aisha, samen met tweelingzus Meg, de bedenker en oprichter van Myblackhair.nl. Ik heb van alles met mijn haar gedaan - heel veel vlechten, weave, curly & relaxers - maar nu draag ik mijn natuurlijke krullen. Yep, I'm a natural, maar vind het vaak nog heerlijk om superlange nepvlechten te dragen. Geniet van mijn posts, geschreven vanuit het tropische Suriname :) Loves: hubby, son, daughter, family, friends, Macbook, social talk, fun, laugh, smoothies