Black Hair

Het nut van een pre-poo

Een pre-poo behandeling is een behandeling waarbij je, voordat je je haar gaat wassen, een product in het haar laat inwerken. Vooral olien zijn populair voor het doen van een pre-poo.

Het klinkt heel onlogisch om olie in je haar aan te brengen en het er vervolgens uit te wassen, maar het is echt ergens goed voor. Het wassen van je haar zorg ervoor dat het haar wordt aangetast, omdat de haartjes langs elkaar bewegen. Zelfs als je niet hardhandig bent in het wassen van je haar, is er frictie tussen de haartjes. Hierdoor kan de buitenste laag(haarschubben) van je haar verdwijnen, met als gevolg droog/brekend haar. Door een pre-poo geef je de schubbenlaag van je haar een extra beschermlaagje. Het resultaat is goed gevoed en zacht haar, na het wassen. En dat terwijl je nog niet eens een deep conditioner hebt gebruikt!

Goede pre poo producten zijn:

Kokosolie: deze olie dringt diep in het haar en heeft een vochtinbrengende eigenschap. Warm de olie op, breng het aan op je haar en laat het voor 45 minuten intrekken. Heb je genoeg tijd en wil je echt het maximale uit je pre-poo halen? Laat de olie dan de hele nacht intrekken.

Honing: honing zit vol vitaminen en mineralen en heeft vochtinbrengende eigenschappen. Warm de honing op en breng het aan op je haar. Laat het intrekken voor 45 minuten of kies voor een over night pre-poo.

*Tip: meng kokosolie(1/4) en honing(3/4) samen voor een pre-poo! #bestofbothworlds

Aloë vera: Aloë Vera fungeert als een natuurlijke conditioner, die het haar herstelt en laat glanzen. Het maakt het haar niet alleen zacht, maar versterkt het ook! Breng Aloe Vera gel of sap aan op je haar en laat het intrekken voor 45 minuten. Was en condition al gewoonlijk

Welke producten gebruik jij het liefst voor je pre-poo?

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm