Haar

Het haar verzorgen van kinderen doe je zo

Het haar verzorgen van kinderen kan soms best een uitdaging zijn. Je dochter moet vaak toch enkele minuten stil zitten. Hoe kun je krullend en kroeshaar gemakkelijk verzorgen, zodat zowel jij als je kinderen vrolijk met hun haar bezig kunnen zijn? We geven je een paar tips:

Gebruik niet teveel producten

Voor kleine meisjes hoef je niet teveel haarproducten te gebruiken. Vooral voor baby’s en peuters niet. Hou het simpel. Kies voor één moisturizer of juist alleen een beetje olie. Ook een hairspritz doet het goed.

Haar verzorgen van kinderen

Ga op zoek naar de juiste kam

Om het haar van je kindje uit te kammen, gebruik je een kam met wijduitstaande tanden. Kam het haar wanneer het vochtig is, dit levert minder ‘pijn’ en getrek op. Je kunt in plaats van water ook zelf een zogenoemde ‘detangler spray’ maken. Lees daar hier meer over.

Begin eerst bij de haarpunten en ga dan langzaam omhoog naar de wortels. Kam het haar in secties uit.

Een andere veel geprezen borstel speciaal voor kinderen is de Tangle Teezer. Met deze borstel ontklit je het haar vrijwel pijnloos. Heerlijk!

Tangle Teezer kids

Tangle Teezer €16,50 (via Douglas.com)

Let op de haar accessoires die je gebruikt

Haar accessoires voor je kids zijn geweldig! Je kunt uit zoveel verschillende accessoires kiezen. Let er echter wel op dat deze accessoires ook veilig zijn voor het haar van je kind. Kies bijvoorbeeld voor haarbandjes zonder een metalen bevestiging. Ook de rubber elastiekjes moet je echt niet in krullen of kroeshaar proberen vast te binden. Beide soort elastiekjes kunnen het haar van je kind gemakkelijk breken.

Slapen met een mutsje

pink silkywraps bonnet

Via Satinwraps

Dit is geen must en waarschijnlijk zal je kleintje er even aan moeten wennen, maar wanneer ze iets ouder zijn: laat ze dan ook slapen met een satijnen mutsje. De mutsjes voel je, vanwege de dunne stof, nauwelijks en ze blijven ook goed zitten. Voor het slapen gaan maak je een aantal twists of vlechtjes en doe je het mutsje op. Zo bescherm je het haar van je dochter, ook tijdens het slapen.

 

Succes!

Welke haartips heb jij voor kleine kinderen?

 

Hey! Ik ben Aisha, samen met tweelingzus Meg, de bedenker en oprichter van Myblackhair.nl. Ik heb van alles met mijn haar gedaan - heel veel vlechten, weave, curly & relaxers - maar nu draag ik mijn natuurlijke krullen. Yep, I'm a natural, maar vind het vaak nog heerlijk om superlange nepvlechten te dragen. Geniet van mijn posts, geschreven vanuit het tropische Suriname :) Loves: hubby, son, daughter, family, friends, Macbook, social talk, fun, laugh, smoothies