Reviews

Het boek voor alle donkere vrouwen; Dark Girls

Dark Girls is een prachtig fotoboek met o.a. Lupita Nyong’o, Vanessa Williams, de dochter van Steve Harvey; Brandi en Pauletta Washington. De dames staan allemaal anders in het leven maar hebben één ding gemeen, hun huidskleur.

Darkgirls8

Volgens filmmaker Bill Duke is zwart nog nooit zo mooi geweest. In het boek vertellen inspirerende vrouwen in hoeverre hun huidskleur een rol speelt bij hoe ze naar zichzelf kijken.

Darkgirls1

Dit boek is vorig jaar in december uitgekomen. Vanaf het moment dat ik op internet las dat alle donkere vrouwen dit boek MOETEN hebben, heb ik geen moment geaarzeld en ging ik op internet zoeken. Uiteindelijk kwam ik op de site van Bol.com uit. Het boek kost €27,99. Ik heb nog nooit zoveel inspirerende vrouwen bij elkaar gezien.

Darkgirls7

Dark Girls wil alle jonge meiden wereldwijd inspireren en empoweren om van zichzelf te houden. Je bent ‘dark-skinned’ so what? Je donkere kleur is prachtig!

De mooiste quote vond ik die van Loretta Devine : “Sometimes I forget that I’m a dark girl because I have so many other wonderful things going on for me”.

Darkgirls6

In een interview voor theroot.com vertelt de schrijver, Bill Duke, dat het boek een afspiegeling is van de gekleurde vrouwen van nu. In het bijzonder, de donkere vrouw. De donkere vrouwen die succesvol zijn, veel macht hebben, veel terug doen voor hun community en natuurlijke leiders.

Hopelijk heeft het boek een impact op de donkere man, zodat hun de donkere vrouwen meer gaan respecteren en is het een aanmoediging voor de kleine ‘black girls’.

Wat vind jij van Dark Girls? Kende jij het boek al?