Beauty

Het beste voor je huid haal je (ook) uit de keuken!

huid1

Konden jullie enkele weken geleden lezen hoe je met producten uit je keuken zelf je conditioner, shampoo en haarmaskertje kon maken, deze week hetzelfde maar dan voor je huid! Want ook het beste voor je huid, haal je uit de keuken!

Gezichts scrub voor de vette huid

scrubBenodigdheden

1 eetlepel havermeel
1/4 theelepel droge gist
1 theelepel citroensap

Werkwijze

Voeg alle ingredienten samen met wat water in een kom. Roer de mix, zodat het een dikke pasta wordt. Masser de scrub op je huid en vermijd hierbij de huid rondom je ogen. Spoel af met warm water.

www.recepizaar.com


Avocado Masker voor de gecombineerde huid

Benodigdheden

1/2 avocadoavocado1
1 ei
1 eetlepel yoghurt
1 eetlepel zuiveringszout
1 eetlepel cocusolie

Werkwijze

Meng alles in een kom tot een deeg. Breng de mix aan op een vochtige huid. Laat het mengsel 10 tot 15 minuten intrekken.  Spoel het af met koud water.

Voor een stralende huid

Benodigdheden

500 ml bronwater
1/2 kop zout
honing (zoveel je nodig hebt, om je gezicht te bedekken)

honingWerkwijze

Meng het zout met het water en schudt het tot het zout bijna in het water is opgelost. Was je gezicht als gewoonlijk en spoel daarna het met het zoutwater. Dep je gezicht droog en breng de honing op je gezicht aan. Laat de honing 20 min intrekken. Spoel je gezicht daarna met warm water en eindig met een plens koud water. Droog je gezicht en breng je moisturizer aan.

www.smartskincare.com

Home made lip balm

Benodigdheden

2 eetlepels vaseline
1/8 theelepel vitamine E olielipbalm
1 eetlepel bijenwas
1 theelepel vanille extract (of essence)
1 theelepel honing
1 bakje voor je lipbalm

Werkwijze

Doe de bijenwas en vaseline in een kom. Laat het 5 minuten opwarmen in de magnetron. Roer het mengels en wacht 5 tot 10 minten tot de mix is afgekoeld. Voeg de vanille, vitamine E olie en honing erbij en roer. Je zult zien dat het dikker wordt. Schenk het mengsel in je bakje en je lipbalm is klaar!

www.natural-skin-care-info.com

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm