Black Hair

Henna als proteine behandeling?

henna_poeder

Je haar kleuren gaat niet zonder risico’s. Behalve dat je niet weet wat het resultaat zal zijn, kan een gewone haarkleur best negatief uitpakken voor de gezondheid van je haar. Veel vrouwen kiezen daarom voor henna. Met henna kun je diverse kleuren samenstellen. Daarnaast werkt het ook nog verzorgend en geeft het je haar glans en meer volume.

Nog een bijkomende voordeel van henna is dat het als een soort proteïne behandeling werkt. ‘Soort’, omdat het niet echt een proteïne behandeling is, zoals je gewend bent. Dus als je haar zwak is en proteïne nodig heeft, moet je gewoon echt een proteïne behandeling doen.

henna_hair

De reden dat velen henna als proteine ervaren komt door de manier waarop henna zich aan je haar hecht. Henna bindt zich makkelijk aan proteïne. Zoals je waarschijnlijk al weet, is je haar opgebouwd uit proteïne. Als je henna op je haar aanbrengt, bind het zich dus aan de keratine en laat een permanente laag om het haar. Het penetreert niet in het haar. Dat is ook de reden dat het veel beter is voor je haar dan ‘normale’ haarkleur.

Omdat henna dus een laagje om het haar brengt, laat het de haarschubben plat liggen, wat resulteert in glanzend haar met minder klitten. Daarnaast maakt het het haar sterker en beschermd het tegen schade en breken. Dat is de reden dat veel vrouwen het als proteïne behandeling bestempelen.

Afhankelijk van je haartype, zul je wel of niet regelmatig een ‘reguliere’ proteïne behandeling moeten doen. Heb je bijvoorbeeld heel dik en sterk haar? Dan kun je misschien vaker henna gebruiken en minder vaak een proteïne behandeling. Heb je heel fijn en dun haar, dan zijn maandelijke proteine behandelingen een must.

bron & foto

Gebruik jij al henna?

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm