Black Hair

Heb je nog steeds last van een droge hoofdhuid?

Je hebt alles geprobeerd maar nog steeds heb je last van een droge hoofdhuid. Maar wist je dat, niet alleen je haar, maar ook je hoofdhuid voldoende vocht nodig heeft? Ook je hoofdhuid moet je goed verzorgen voor gezond en mooi haar. Haargroei begint bij een gezonde hoofdhuid, die ademen kan. Veel vrouwen hebben last van een droge hoofdhuid door bijvoorbeeld het gebruik van haargels, haardrogers of teveel shampoo die SLS bevatten.

115e70accbbc594df4978e702eca282e
1.WATER

De meest simpele manier om je haar sneller te laten groeien, is het drinken van water. Water is namelijk nodig voor de opbouw van je haar.  Je lichaam bestaat voor zo’n 60-80% uit water. Een tekort aan water leidt tot uitdroging en heeft direct een negatief effect op een gezonde haargroei. Maar een droge hoofdhuid kan ook een teken zijn dat je hoofdhuid ‘vies’ is, en het een wasbeurt nodig heeft. Dus was je haar regelmatig, niet teveel, want dit kan de hoofdhuid weer teveel uitdrogen.

2.HOT OIL TREATMENT

Een hot oil treatment is geweldig voor de hoofdhuid. Meng je favo olie met een paar druppels pepermunt of tea trea olie om je hoofdhuid te voorzorgen. Gebruik bijvoorbeeld de Monoi olie. Warm het op (bij voorkeur marie au bain i.p.v. in de magnetron) en smeer het op je hoofdhuid. Masseer het goed in en breng nog wat olie aan op je haarpunten. Doe een plastic kap op en ga er een nachtje mee slapen of laat het een uurtje intrekken voordat je het uit wast. De hot oil treatment kun je zo vaak doen als nodig is.

3. SHAMPOO

Iedereen heeft ander haar. De één ervaart heel snel droog haar, terwijl de ander juist super gehydrateerd haar heeft. Sommigen hebben genoeg aan alleen een co-wash terwijl ik – en genoeg andere meiden – altijd iets extra’s nodig hebben. Het is daarom belangrijk om te weten hoe je het beste je hoofdhuid kan reinigen zodat het kan ademen. Hier vind je hoe je in 3 stappen de perfecte shampoo kan vinden. Bij voorkeur eentje zonder sulfaten. Mijn favo is die van Aubrey Organics.

045cbc06e2419b6ace09245794a0e5b2-2

4. ROUTINE, ROUTINE EN NOG ‘ES ROUTINE

Een routine vinden is niet zo simpel. Er zijn zooooooveel producten te verkrijgen. Maar hoe vind je de juiste? Bekijk hier 4 tips over hoe je de juiste producten kan vinden en probeer ze uit.

5. HENNA
Henna is verreweg de beste oplossing voor een droge hoofdhuid. Het helpt schimmels en bacteriën op de hoofdhuid tegen te gaan. Ook helpt het bij het verbeteren van de doorbloeding op de hoofdhuid, wat de haargroei stimuleert. Daarnaast maakt het het haar sterker en beschermt het tegen schade en breken.

Foto’s via Pinterest