Beauty

Handige beautytools

Goed gereedschap is het halve werk. En eigenlijk is dat net zo met sommige beautytools en basisproducten. Door gebruik te maken van één of meer handige beautytools/speciale producten, kun je vaak nog beter voor de dag komen en altijd genieten van een verzorgd uiterlijk.

Too Faced Shadow Insurance € 14,00 – Sephora
Als je gauw last hebt van glimmende oogleden waardoor je oogschaduw na een paar uur al vervaagd, dan kan een goede oogschaduwbasis een handige hulp zijn. Een eyeshadowbase zorgt ervoor dat je oogschaduw urenlang mooi blijft zitten en dat de kleuren nog intenser uitkomen.

Essence Stop Shine Oil Control Paper € 2,50 – Kruidvat
Back in the days gebruikten sommige dames sigaretten vloeitjes om glimmende plekjes in het gezicht mee te matteren, zodat hun make-up er langer fris uit bleef zien. Eén velletje vloei tegen een glimmende neus of voorhoofd aangedrukt absorbeert genoeg vet om het glimmen binnen een paar seconden te verhelpen. Deze truc werkt nog steeds erg goed! Maar omdat een pak vloeitjes niet bepaald cute staat in een damestasje zijn er genoeg cosmeticabedrijven die deze matterende velletjes in een leuk en vooral handig jasje hebben gestoken.


Shu Uemura Eyelash Curler € 25,00 – Shu Uemura
Van sommige tools vraag je je weleens af wat het nut is, totdat je ziet hoe groot het verschil daarmee kan zijn. Een van de tools waarvan het effect soms wordt onderschat is de wimperkrultang. Het is misschien even wennen om de juiste grip te krijgen. Maar als je eenmaal een mooie krul in je wimpers kunt leggen zie je pas wat voor effect dit heeft. Vooral als je daarna je favoriete mascara aanbrengt. Maar het kan ook zijn dat de krul je ogen zo mooi accentueert dat mascara niet eens meer nodig is.Gezichtsreinigingsborsteltje € 3,00 – Etos
Om je huid zuiver en schoon te houden reinig je je huid minstens twee maal per dag. Om te voorkomen dat poriën verstopt raken kun je de poriën grondig reinigen met een zacht gezichtsborsteltje. Deze gebruik je een keer per dag of naar behoefte. Breng wat gezichtsreiniger aan op je borsteltje en beweeg hem met zachte ronddraaiingen over je gezicht. Dit zorgt dat dode huidcellen worden verwijderd en de huid gladder aanvoelt. Maar zacht masseren stimuleert ook de bloedsomloop en geeft een gezonde huidtint.


Gezichtssauna v.a. € 15,00 Kijkshop

Van de sauna knap je aardig op, het is heerlijk ontspannend en ook nog eens goed voor je huid. Om je huid intensief te reinigen en stralend te houden kun je gebruik maken van een gezichtssauna. De langdurig warme stoom zorgt ervoor dat de poriën wijder gaan staan en de huid diep wordt gereinigd. Even stomen is bijvoorbeeld ideaal ter voorbereiding op een heerlijk gezichtsmaskertje of ter verlichting van verkoudheid. Ook kun je een paar druppeltjes etherische olie naar keuze toevoegen aan het water in je gezichtssauna.