Black Hair

Hairstyle|| Textured afro met Kera Care Butter Cream

keracare butter cream

Sinds de ‘opkomst’ van de natural hair producten, heeft ieder merk wel een haarboter in de productenlijn. Niet gek, haarboters zijn immers erg populair met name vanwege het moisturizing effect van deze boters. Populaire haar boters zijn onder meer shea boter (met stipt op nummer 1!), cocao boter en mango boter.

Kera Care Natural Textures

Kera Care besloot ook een haarboter aan haar collectie toe te voegen: de Butter Cream. Deze cream is onderdeel van de Natural Textures lijn van Kera Care. Deze lijn is speciaal toegevoegd voor vrouwen die hun natuurlijke krullen willen stylen en verzorgen. De Butter Cream bevat onder meer Cocao boter en shea boter. Beide natuurlijk geweldige moisturizers. De combinatie van deze haarboters met Amla en Shikakai ben ik nog niet tegengekomen. Amla en Shikakai worden in verschillende afro shops verkocht in poedervorm. Je kunt ze gebruiken als natuurlijke shampoo’s om je haar dus mee schoon te maken. In de Butter Cream van Kera Care zijn plantaardige Amla en Shikakai toegevoegd die je haar moeten laten glanzen.

De Butter Cream wordt verkocht in een potje van 227 gram. De cream zelf is lekker dik en als je zo naar de cream kijkt en niet zou weten dat het voor je haar is, zou je zelfs kunnen denken dat het een dagcreme voor je gezicht is (zie video). Je kunt de creme gebruiken als dagelijkse moisturizer, maar ook om twist-outs mee te maken. We kregen van Kera Care de volledige productenlijn toegestuurd en werden uitgedaagd er verschillende haarstijlen mee te creëren. Ik besloot dus de Butter Cream te gebruiken. Omdat ik weet dat dit soort haar boters voor een moisture boost zorgen, maar niet persé super veel ‘hold’ hebben, koos ik voor een ‘textures afro’. Je maakt dan wel een twist out, maar eentje die niet super gedefinieerd is en alleen gefocust op het verkrijgen van iets meer krulpatroon, zodat je geen super super afro hebt, maar eentje die iets meer ‘hangt’ en toch ‘vol’ is.

In het filmpje hieronder kun je de haarstijl zien die ik heb gemaakt met behulp van de boter. Ik gebruikte het product daar trouwens voor het eerst. Om de afro niet te veel te laten krimpen, heb ik vooraf mijn haar geföhnd. Het is wel mooi om te zien hoe het product op mijn haar reageerde toen ik het na het föhnen erin masseerde.

Blowdry Kera Care BUtter cream

De bovenste foto is een blowdry. De onderste foto is mijn haar met de butter cream. De krullen zijn dan goed zichtbaar. Dit resultaat krijg je wanneer je de boter echt goed insmeert van wortels tot aan je punten. Nieuwsgierig naar hoe ik hiervan een Textured Afro maakte? Bekijk hieronder de video:

De Kera Care Natural Textures Butter Cream, kun je hier bestellen voor €19,95.

Informatie over verkooppunten vind je ook op de site van Kera Care Nederland.

Dit is een sponsored post & video.

Hey! Ik ben Aisha, samen met tweelingzus Meg, de bedenker en oprichter van Myblackhair.nl. Ik heb van alles met mijn haar gedaan - heel veel vlechten, weave, curly & relaxers - maar nu draag ik mijn natuurlijke krullen. Yep, I'm a natural, maar vind het vaak nog heerlijk om superlange nepvlechten te dragen. Geniet van mijn posts, geschreven vanuit het tropische Suriname :) Loves: hubby, son, daughter, family, friends, Macbook, social talk, fun, laugh, smoothies