Hairspiration

Hairspiration || de schuine pony

De pony komt ieder jaar wel weer terug. Dat staat eigenlijk vast. Het leuke is dat de pony altijd in een andere variant te zien is. Dus wat is momenteel populair? De afgelopen weken spotten we veel celebs met de schuine pony, ook wel de Side Swept Bang of de Swoop Bang genoemd. Deze pony kun je prachtig combineren met een bob-kapsel. Maar ook wanneer je langer haar hebt, is de schuine pony de perfecte toevoeging. Kies dit voorjaar voor de overdreven, opvallende swoop bang door de scheiding zover mogelijk vanaf het midden van je hoofd te maken. Laat de scheiding extra ver doorlopen (nog net niet tot je kruin), zodat je zoveel mogelijk haar naar de zijkant kunt krijgen.

De swoop bang vs. Natural hair &  Relaxers

Heb je een relaxer in je haar of draag je een weave? Dan is deze pony voor jouw heel gemakkelijk te maken. Wil je een extra ‘slag’ in de pony? Gebruik dan ‘ s avonds voor het slapen gaan een krulspeld (lekker ‘ouderwets’)  of een papillot. Ook wanneer je krullend haar tot haartype 3 hebt, kun je deze pony heel gemakkelijk maken. Gebruik een haarboter, zoals sheaboter (of probeer eens de Nourish & Shine van Jane Carter Solutions) voor extra glans.

Heb je haartype 4, dan is het meestal lastiger om een pony te maken, zonder de structuur van je haar te manipuleren. Haartype 4 hangt namelijk niet naar beneden. Gelukkig is het ook met dit haartype niet onmogelijk om de side swept bang te creëren. Het enige wat je ervoor moet doen is een goed gedefinieerde twist out maken. Daarna kun je aan de slag met je side swept bang. Maak de scheiding alleen niet te ver naar het midden van je hoofd. Gebruik zo nodig bobby pins om je haar op z’n plek te houden.

Hairspiration:

Lala Anthony

haartredns lala anthony short hair

 

lala_anthony1

 

Eva Marcille

haartrends eva marcille blond bob

 

Teyana Taylor

teyanaTaylor2 tayana_taylor1

 

Bron foto’s: Instagram Lala Anthony & Teyana Taylor
Bron foto’s: Pinterest

 

Vond je dit artikel interessant? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt elke week dé blackhair & beauty nieuwtjes!

Hey! Ik ben Aisha, samen met tweelingzus Meg, de bedenker en oprichter van Myblackhair.nl. Ik heb van alles met mijn haar gedaan - heel veel vlechten, weave, curly & relaxers - maar nu draag ik mijn natuurlijke krullen. Yep, I'm a natural, maar vind het vaak nog heerlijk om superlange nepvlechten te dragen. Geniet van mijn posts, geschreven vanuit het tropische Suriname :) Loves: hubby, son, daughter, family, friends, Macbook, social talk, fun, laugh, smoothies