Hairspiration || 30 x box braids haarstijlen

30 x boxbraids haarstijlen zw front
De afgelopen 30 dagen stond ons Instagram account in het teken van box braids haarstijlen. Ik bedacht namelijk de #30daysofboxbraids challenge: 30 dagen, 30 verschillende box braids haarstijlen. “Waarom?” vraag je je wellicht af. Nou, ik betrap mezelf er namelijk op dat, iedere keer wanneer ik box braids draag, ik eigenlijk steeds dezelfde haarstijl draag: een simpele knot of de ‘half up/half down’-haarstijl. Omdat ik weet dat er vast meer meiden zijn die op dit gebied wel wat inspiratie kunnen gebruiken, daagde ik mezelf 30 dagen lang uit om iets nieuws te verzinnen.
Box braids verzorgen
Heb je box braids, dan blijft het natuurlijk belangrijk dat je je eigen haar ook blijft verzorgen (lees daar hier meer over). Kroes, krullend en relaxed haar kun je verzorgen met de L.O.C methode of de L.C.O methode. Wanneer ik geen box braids in heb, gebruik ik het liefst de L.C.O methode (Liquid, Cream, Oil). Je kunt dus met de box braids je normale haarverzorgingsmethode voortzetten. De afgelopen 30 dagen heb ik echter alleen gebruik gemaakt van vocht (liquid) en olie.
 
Liquid
revitalizing-leave-in-conditioner
De Revitalizing Leave-in conditioner van Jane Carter. Dit is een Hairspritz en daarom super handig om te gebruiken wanneer je nepvlechten in hebt. Ik spray mijn haar en hoofdhuid dagelijks goed in. Je kunt uiteraard ook zelf een hairspritz maken of gebruik maken van je eigen favoriete hairspritz. 
 
Cream
Nourish-and-ShineLuLuCreme_front
Ik heb nu dus geen Cream gebruikt, maar mocht je dit toch willen gebruiken dan kun je kiezen voor bijvoorbeeld shea boter of de Nourishing Shine van Jane Carter.
 
gleauJBCOpure kokosolie
Oil
Kokosolie wisselde ik af met normale castorolie. De castorolie gebruikte ik voor mijn haarlijn en hoofdhuid. Met de kokosolie verzorg je je eigen haar en kun je de glans van de vlechten proberen te behouden. Probeer op zoek te gaan naar pure kokosolie. Goede vervangers voor deze twee zijn jamaican black castorolie (jbco) en Gleau olie. Ben je benieuwd wat het verschil is tussen normale castorolie en jbco? Lees daar hier meer over.
Uiteraard kun je je haar ook gewoon wassen. Gebruik daarvoor gewoon je favoriete shampoo en/of conditioner.
De haarstijlen
Hieronder vind je alle haarstijlen. Binnenkort plaats ik nog een post waarin ik uitleg hoe je de haarstijlen zelf kunt maken. Natuurlijk ben ik al benieuwd welke haarstijl(en) jij het mooist vindt en zelf zult uitproberen. Laat je mening horen in de comments of via onze Instagram account
1 The Bow copy

 1. The Bun

 
2 Fishtailbraid
 

2. The Fishtail Braid

 
3 The Bow

3. The Bow

 
30 x box braids haarstijle_braided_crown

 4. The Braid Headband

 
30x box braids haarstijlen

 5. All to one side

 
 
6 Chic Updo

6. Chic Updo

30 x box braids haarstijl

7. The Headscarf

 

30 x box braids haarstijle_3_braids_down8. Braided Updo

30 x box braids haarstijl_halve_up_halve_down

9. Half up Half Down

 
 
 
 
30 x box braids haarstijle_the_braided_bun
 

10. Simple Braided Top Bun

11 fake bang side braid
 

11. Fake bangs & a Fishtail braid

 
 
12 the hat

12. The Hat

 
 
 
13 statement braid

13. Statement Braid

 
 
14 goddess braid & bun
 

14. Goddess Braid & low bun

 
15 Tiara

15. Tiara

 
16 high ponytail

16. High Ponytail

 
17 knots only messy bun

17. Knots only: a messy bun

 
18 the flower bun

18. The Flower Bun

 
19 all to one side with fl

19. All to one side, pinned with a flower bun

 
20 scarf & loose bun

20. Scarf & Loose bun

 
22 Side Bang & braided Bun

21. Side bang & braided low bun

 
23 Darin Hairstyle

22. Daring Hairstyle

 
21 Twists

23. Twists

 
24 side twist & ponytail

24. Side Twist & Ponytail

 
25 haf up half down pompadour

25. Half up Half down + Messy pompadour

 
26 braid pinned to the sid

26. Big Braid (pinned to the side)

 
27 low ponytail scarf

27. Ponytail & Scarf

 
28 half up half down

28. Half up Half Down

 
29 two buns

29. Two Buns

 
30 all loose copy

30. Curly Tips

 
 Video
Alle box braids styles zijn ook te bekijken in een filmpje!
 

Vond je dit artikel leuk? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt elke week de beste tips!

10 REACTIES

 1. Je kan met dit gevlochten zoveel diverse modellen maken!
  Ik heb pure kokosolie en verzorg mijn kapsel er ook mee. 😉
  Mijn haren op mijn hoofd glanzen…..

 2. Netjes hoor. Wil ook graag box braids laten invlechten. Wie weet iemand of waar kan ik dat het beste laten doen. Alvast bedankt voor de moeite.

 3. Geweldig!! heb er van genoten en you rock it gurl!!! ik ga dit weekend weer voor de braids…can’t wait

 4. Wat een mooie kapsels allemaal.Ik zal een nicht dit laten zien Zo kan zij kapsels kiezen als ze haar haar weer gaat invlechten bij de kapster.

 5. Hey girls!
  Dank voor jullie reactie. Ik zal binnenkort een post plaatsen met een beschrijving van een aantl van de kapsels!
  xoxo

 6. Super leuk allemaal? Weten jullie ook misschien hoe je 2 french braids kan maken met boxbraids? ik zag een vrouw haar boxbraids zo zitten en ik vond het er erg leuk uitzien.

De reactie mogelijkheid is uitgeschakeld