Black Hair

Hairspiration || 30 x box braids haarstijlen

30 x boxbraids haarstijlen zw front

De afgelopen 30 dagen stond ons Instagram account in het teken van box braids haarstijlen. Ik bedacht namelijk de #30daysofboxbraids challenge: 30 dagen, 30 verschillende box braids haarstijlen. “Waarom?” vraag je je wellicht af. Nou, ik betrap mezelf er namelijk op dat, iedere keer wanneer ik box braids draag, ik eigenlijk steeds dezelfde haarstijl draag: een simpele knot of de ‘half up/half down’-haarstijl. Omdat ik weet dat er vast meer meiden zijn die op dit gebied wel wat inspiratie kunnen gebruiken, daagde ik mezelf 30 dagen lang uit om iets nieuws te verzinnen.

Box braids verzorgen

Heb je box braids, dan blijft het natuurlijk belangrijk dat je je eigen haar ook blijft verzorgen (lees daar hier meer over). Kroes, krullend en relaxed haar kun je verzorgen met de L.O.C methode of de L.C.O methode. Wanneer ik geen box braids in heb, gebruik ik het liefst de L.C.O methode (Liquid, Cream, Oil). Je kunt dus met de box braids je normale haarverzorgingsmethode voortzetten. De afgelopen 30 dagen heb ik echter alleen gebruik gemaakt van vocht (liquid) en olie.

 

Liquid

revitalizing-leave-in-conditioner

De Revitalizing Leave-in conditioner van Jane Carter. Dit is een Hairspritz en daarom super handig om te gebruiken wanneer je nepvlechten in hebt. Ik spray mijn haar en hoofdhuid dagelijks goed in. Je kunt uiteraard ook zelf een hairspritz maken of gebruik maken van je eigen favoriete hairspritz. 

 

Cream

Nourish-and-ShineLuLuCreme_front

Ik heb nu dus geen Cream gebruikt, maar mocht je dit toch willen gebruiken dan kun je kiezen voor bijvoorbeeld shea boter of de Nourishing Shine van Jane Carter.

 

gleauJBCOpure kokosolie

Oil

Kokosolie wisselde ik af met normale castorolie. De castorolie gebruikte ik voor mijn haarlijn en hoofdhuid. Met de kokosolie verzorg je je eigen haar en kun je de glans van de vlechten proberen te behouden. Probeer op zoek te gaan naar pure kokosolie. Goede vervangers voor deze twee zijn jamaican black castorolie (jbco) en Gleau olie. Ben je benieuwd wat het verschil is tussen normale castorolie en jbco? Lees daar hier meer over.

Uiteraard kun je je haar ook gewoon wassen. Gebruik daarvoor gewoon je favoriete shampoo en/of conditioner.

De haarstijlen

Hieronder vind je alle haarstijlen. Binnenkort plaats ik nog een post waarin ik uitleg hoe je de haarstijlen zelf kunt maken. Natuurlijk ben ik al benieuwd welke haarstijl(en) jij het mooist vindt en zelf zult uitproberen. Laat je mening horen in de comments of via onze Instagram account

1 The Bow copy

 1. The Bun

 

2 Fishtailbraid

 

2. The Fishtail Braid

 

3 The Bow

3. The Bow

 

30 x box braids haarstijle_braided_crown

 4. The Braid Headband

 

30x box braids haarstijlen

 5. All to one side

 

 

6 Chic Updo

6. Chic Updo

30 x box braids haarstijl

7. The Headscarf

 

30 x box braids haarstijle_3_braids_down8. Braided Updo

30 x box braids haarstijl_halve_up_halve_down

9. Half up Half Down

 

 

 

 

30 x box braids haarstijle_the_braided_bun

 

10. Simple Braided Top Bun

11 fake bang side braid

 

11. Fake bangs & a Fishtail braid

 

 

12 the hat

12. The Hat

 

 

 

13 statement braid

13. Statement Braid

 

 

14 goddess braid & bun

 

14. Goddess Braid & low bun

 

15 Tiara

15. Tiara

 

16 high ponytail

16. High Ponytail

 

17 knots only messy bun

17. Knots only: a messy bun

 

18 the flower bun

18. The Flower Bun

 

19 all to one side with fl

19. All to one side, pinned with a flower bun

 

20 scarf & loose bun

20. Scarf & Loose bun

 

22 Side Bang & braided Bun

21. Side bang & braided low bun

 

23 Darin Hairstyle

22. Daring Hairstyle

 

21 Twists

23. Twists

 

24 side twist & ponytail

24. Side Twist & Ponytail

 

25 haf up half down pompadour

25. Half up Half down + Messy pompadour

 

26 braid pinned to the sid

26. Big Braid (pinned to the side)

 

27 low ponytail scarf

27. Ponytail & Scarf

 

28 half up half down

28. Half up Half Down

 

29 two buns

29. Two Buns

 

30 all loose copy

30. Curly Tips

 

 Video

Alle box braids styles zijn ook te bekijken in een filmpje!

 

Vond je dit artikel leuk? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt elke week de beste tips!

Hey! Ik ben Aisha, samen met tweelingzus Meg, de bedenker en oprichter van Myblackhair.nl. Ik heb van alles met mijn haar gedaan - heel veel vlechten, weave, curly & relaxers - maar nu draag ik mijn natuurlijke krullen. Yep, I'm a natural, maar vind het vaak nog heerlijk om superlange nepvlechten te dragen. Geniet van mijn posts, geschreven vanuit het tropische Suriname :) Loves: hubby, son, daughter, family, friends, Macbook, social talk, fun, laugh, smoothies