Black Hair

Hairspiration || 3 x korte afro kapsels die je moét proberen

korte afro haarstijlen lupita nyongo

Net een big chop gedaan? Of heb je er gewoon voor gekozen om met een korte afro door het leven te gaan? Dan kun je vast wel wat inspiratie gebruiken. Want ja, ook met korte afro kapsels kun je heel goed variëren. Actrice Lupita Nyong’o is daar het perfecte voorbeeld van. Probeer daarom eens een van deze drie haarstijlen:

 

1. De scheiding

korte afro lupita nyongo split afro

Schermafbeelding 2014-02-25 om 10.40.00

korte afro lupita

457349479DM00014_W_Magazine

Een hele simpele manier om toch een nieuwe look te creëren is door een strakke scheiding te maken in het haar. Het haar zelf houd je ‘uit elkaar’ door een goede gel te gebruiken. Wil je een oplossing waarbij de scheiding strakker en langer blijft zitten? Dan kun je je kapper vragen om daar waar je de scheiding wilt een scheermes te gebruiken. Tip: ga hiervoor naar een echte ‘mannenkapsalon’! Daar hebben ze er vaak veel ervaring mee.

2. Strakke lijnen

lupita nyongo hair cut 2

Strakke contouren zijn voor de meeste mannen met kort kroeshaar een must. Kijk maar naar P.Diddy en Usher – dit zijn mannen die er altijd voor zorgen dat de haarlijn strak en netjes is afgewerkt. Ook jij kunt dit doen. Het geeft namelijk een heerlijk frisse uitstraling.

3. Stretch it!

korte afro lupita nyongo

FFN_IMAGE_51334199|FFN_SET_60075382

Kroeshaar en krullend haar krimpt altijd in. Om dit tegen te gaan kun je je haar bijvoorbeeld föhnen of op een andere manier langer maken, zodat je een geheel nieuwe look krijgt. Maak kleine twist-outs en haal ze er na enkele uren weer uit of doe een wash&go. Kies je ervoor om te föhnen? Doe dit dan heel kort en met de föhn op een lage stand, zodat je de krullen er niet helemaal uit haalt en toch iets langer haar hebt.

Welk korte afro kapsel is jouw favoriet?

 

 

Hey! Ik ben Aisha, samen met tweelingzus Meg, de bedenker en oprichter van Myblackhair.nl. Ik heb van alles met mijn haar gedaan - heel veel vlechten, weave, curly & relaxers - maar nu draag ik mijn natuurlijke krullen. Yep, I'm a natural, maar vind het vaak nog heerlijk om superlange nepvlechten te dragen. Geniet van mijn posts, geschreven vanuit het tropische Suriname :) Loves: hubby, son, daughter, family, friends, Macbook, social talk, fun, laugh, smoothies