hair journey
Black Hair

Hair Journey We Love! – Shamilla

Ken je dat? Je ziet prachtige vrouwen met geweldig haar en vraagt je af: ‘hoe doet ze dat? Dat wil ik ook met mijn haar kunnen!’ Aangezien we ervan houden om te delen en we heel veel lezers hebben die het leuk vinden om hun verhaal te vertellen, hebben we de wekelijkse rubriek ‘Hair Journey We Love’ in het leven geroepen. Elke week laten MBH lezeressen hun hair journey zien en vertellen zij hun haargeheimpjes. Leuk toch! Mocht je je geroepen voelen en wil je graag je verhaal en foto’s met andere hair lovers delen, stuur dan een mailtje naar redactie@myblackhair.nl onder vermelding van ‘Hair Journey We Love!

De allereerste in deze rubriek is Shamilla!

NAAM: Shamilla Dewi Bunsee
LEEFTIJD: 27
HAARTYPE: 3B
LEEFTIJD: 27
BEROEP: Administratief Medewerker Universiteit van Amsterdam
VIND MIJ HIER: www.curlygirlmovement.com, Facebook, YouTube

Wanneer en waarom ben je natural (gegaan)?

“Drie jaar geleden heb ik het roer helemaal omgegooid en ben ik “natural” gegaan. Ik was zo moe van mijn haar: het was altijd droog en het zat nooit hoe ik wilde. Er is zelfs een periode geweest waarbij ik mijn haar ELKE dag stijlde, omdat ik liever glad haar had dan krullen. Alles was beter dan krullen! Maar naarmate ik ouder werd, kreeg ik steeds meer het besef dat mijn krullen mij maken tot wie ik ben. Ik ben zo geboren en hiermee moet ik het doen. Mijn krullen horen gewoon bij mij. Het heeft anderhalf jaar geduurd voordat ik eindelijk wist hoe ik met mijn haar moest omgaan. Ik nam de drastische beslissing om mijn haar kort te knippen en helemaal opnieuw te starten.

hair journey

Big chop (2 jaar geleden)

Ik heb mij echt verdiept in krullend haar door boeken aan te schaffen, tutorials te kijken en vooral veel uit te proberen. Gaandeweg heb ik heel veel geleerd, en heb ik uiteindelijk mijn perfecte haar routine gevonden. Ik heb dagelijks nog momenten waarbij ik denk: wist ik dit maar eerder! Het had mij zoveel geld en ellende bespaard! Ik probeer nu via mijn eigen blog en youtube kanaal mijn kennis en ervaringen met anderen te delen.”

Wat is het leukste dat je over je haar hebt gehoord?

“Mensen stellen mij vaak de vraag of ik mijn krullen met een krultang heb gecreëerd. Ik zie dat echt als een compliment. Vroeger gebruikte ik weleens een hele dunne krultang om zelf krullen te maken, maar dat is nu gelukkig niet meer nodig.”

hair journey

6 maanden na mijn big chop

Welke opmerking vond je minder leuk?

“Jaren geleden zat ik in een relatie met iemand die mij mooier vond met steil haar dan met mijn krullen. Ik kan mij nog heel goed herinneren dat ik een date met hem had, en ik besloot om voor de verandering mijn haar niet te stijlen. Ik trok mijn mooiste outfit aan en ik ging heel zelfverzekerd naar hem toe. De reactie die ik kreeg vergeet ik nooit meer. Hij moest heel hard lachen en vond dat ik er ‘grappig’ uit zag. Ik heb mij heel lang rot gevoeld om deze opmerking.”

Wat zijn je lievelings- haarproducten?

“Ik vind het leuk om nieuwe haarproducten te proberen. Maar er zijn 2 producten die ik altijd zal blijven gebruiken: Kinky Curly Knot Today en Jessiecurl Spiralicious Styling Gel.”

hair journey

12 maanden na mijn big chop

Wat moeten mensen absoluut over jou weten?

“Ik hoor vaak dat ik boos of arrogant kijk, maar ik ben een heel toegankelijk persoon.

Ik maak graag een praatje en leer graag nieuwe mensen kennen. Dus wees niet bang om op mij af te stappen als je mij iets wilt vragen of gewoon een praatje wilt maken.”

Wat is je favoriete haarstijl en kun je vertellen welke producten je gebruikt om die haarstijl te creëren?

“Mijn favoriete haarstijl op dit moment is de Pineapple Look! Ik gebruik voor deze look 3 producten: Kinky Curly Knot Today, Jessiecurl Spiralicious Styling Gel, en om mijn babyharen glad te maken gebruik ik Creme of Nature Perfect Edges.”

hair journey

Recente foto van mijn haar

Heb je nog een goede haar tip voor naturals?

“Ik raad alle curlygirls aan om ALTIJD een flesje water gemixt met je favoriete leave-in in je tas te hebben. Dit is echt een life-saver!”

 

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;)Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm