Black Hair

Haarverzorging duur? Zo bezuinig je!

haarverzorging_duur2

Een goede conditioner die je haar zacht maakt en ook voedt. De beste shampoo zonder sulfaten. Een leave-in conditioner met uitstekende vochinbrengende kwaliteiten. En voor de perfecte krul, een curl defining cream. En – bijna vergeten – een oliemix om je haar te sealen. Dat zijn minstens 5 haarproducten. Haarproducten waarover je nog steeds twijfelt. Want de shampoo is nog steeds niet 100% natuurlijk en  je krul is nog steeds niet perfect. Zonder dat je het doorhebt, ben je een voorraad aan opbouwen, die ook nog eens behoorlijk veel geld kost. Hoe kun je bezuinigen op je haarverzorging?

1. Maak alles ophaarverzorging_duur1

Het klinkt simpel, maar voor de echte product junkies onder ons, is het best moeilijk: producten opmaken. Zij kopen liever elke wasbeurt nieuwe producten, omdat ze denken dat die beter werken. Om dit te voorkomen, moet je jezelf de vraag stellen: wat wil ik bereiken met mijn haar? En dat kan vaak verschillen. Ga je bijvoorbeeld voor een twist out na je wasbeurt? Of doe je een protective hairstyle? Of ga je hitte gebruiken? Afhankelijk van je wensen, kun je de juiste producten selecteren. Doorzoek je kast en je zult zeker weten de benodigde producten vinden.

Probeer ook eens de producten te gebruiken, die voorheen niet slaagde. Het kan zijn dat het niet aan het product ligt, maar aan de manier waarop je het product hebt gebruikt. Een goed voorbeeld is een shampoo. Gebruik jij veel oliën, gels of andere styling producten? Dan heb je een clarifying shampoo nodig om je haar helemaal schoon te krijgen. Een milde shampoo, zal je haar niet helemaal schoon krijgen. Gebruik je die toch? Dan zul je minder tevreden zijn met het resultaat. En dat is niet de schuld van de shampoo…. Zorg er daarom voor dat je producten op de juiste manier gebruikt.

2. Huis, tuin, keuken

Heb je een klein budget en zit je zonder haarproducten? Dan kan je heel goed je eigen ‘huis, tuin en keuken’ haarproducten maken. Zo kun je van je haarroos afkomen door een appelazijn spoeling te doen. Gebruik je baking soda om je haar te wassen en kun je door het mixen van verschillende oliën je droge haarpunten weer leven geven. Voordat je naar de winkel rent, check je dus eerst even in je keukenkastjes! Op onze site vind je vast en zeker een DIY recept, dat bij jouw haar past.

3. Verleng de levensduur

Wist je dat je heel veel van je haarproducten kunt aanlengen met water? Koop een flesje met applicator en doe er ongeveer 4 eetlepels shampoo in. Leng de shampoo aan met warm water en schud het goed. Door de applicator kun je de shampoo heel gemakkelijk op je hoofdhuid aanbrengen. De  verdunde shampoo vloeit makkelijke door je haar en het is minder geconcentreerd. Dit betekent dat minder natuurlijke oliën uit je haar worden gewassen. En het is natuurlijk heel goed voor je portemonnee. Je shampoo gaat namelijk veel langer mee.

Eigenlijk hoort in dit rijtje nog ‘Hou de kortingsacties in de gaten’, maar dat is vrij logisch, toch?!

Hoe bezuinig jij op je haarverzorging?

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm