Black Hair

Haarproducten top 3

Ik ben een PJ on rehab! En ik kan je vertellen: afkicken valt soms vies tegen. Misschien herkenbaar voor de anonieme PJ (Product Junkie) onder ons; jeukende handen, voeg toe en nog een keer voeg toe tot je de verzendkosten gepresenteerd krijgt en alles weer uit je mandje gooit! (Godzijdank dat de verzendkosten zo hoog zijn in de US!) echt totale gekte, maar ik ben sterk! En ik heb het licht gezien, want hier in ons kikkerlandje kun je, als je goed om je heen kijkt en googled, best een aantal producten aanschaffen die het echt niet slecht doen.

Ik heb in elk geval een drietal producten waar ik bij zweer. Behalve dat ze hun werk goed doen, zijn ze in Nederland gemakkelijk verkrijgbaar en betaalbaar. Gewoon niet duur dus!
Deze producten zijn dan ook standaard in mijn badkamer en sommigen ook in mijn slaapkamer (uitleg volgt) te vinden.

Hello Hydration en Herbal Essences (HH HE); er is geen enkele conditioner waar ik mijn haar zo gemakkelijk mee uitkam als met dit product (punt). Daarnaast is het overal verkrijgbaar en niet duur. HH HE is verkrijgbaar in grote flacons waar je langer mee kan doen. En extra oké is dat het geregeld in de uitverkoop  is, waardoor je een goed voorraadje kunt inslaan. Kosten van een grote flacon: tussen de 4 en 5 euro.

Sheabutter (ongeraffineerd)
Waarschuwing: ik raak er niet over uitgesproken. Die stugge gelige substantie ziet er niet uit en ruikt niet echt lekker. De geur vervliegt gelukkig wel snel, maar het is het meest multifunctionele product van mijn top drie. Niet alleen is deze Sheabutter super hydraterend, het is ook een geweldig product om o.a. haarboters mee te maken en je punten te sealen. In de zomer is sheabutter mijn dagcrème. Krijg ik echt een mooie bruine kleur als ik al het op mijn gezicht smeer. Je hebt dan echt een heel klein beetje nodig anders ben je “glim de La glim”. Naast mijn bed heb ik standaard een potje een shea/kokosolie mix staan om mijn voeten en handen voor het slapen gaan in te smeren, gebruik ik het hele jaar door heerlijk! Kosten: een zakje sheabutter kun je al voor 1 euro op de markt kopen.

Oliën
Ik ben dol op oliën: amandel-, kokos- olijf en sinds kort avocado olie (eindelijk gevonden) . Met dank aan de toko’s in de buurt heb ik al een aardige verzameling  opgebouwd waar ik mijn mixjes,  hot oil treatments of mijn home made deep conditioners mee maak.  De prijzen variëren maar zijn niet duurder dan 3 a 4 euro per fles behalve de kokosolie waar ik grote potten van inkoop.

De bovenstaande producten zijn allemaal blijvers op mijn lijst! Maar ondertussen ik wel heel benieuwd bij welk(e) product(en) jij zweert ! Let me know … mijn lijst moet langer ( jeuk jeuk!)