Black Hair

Haarblunders…wie kent ze niet?

haar_blunders

Van klevende kauwgum in je haar tot een verkeerd gekozen haarkleur of haarstijl. De meeste van ons kennen ze wel: de haarblunders. Ze zijn vervelend en kunnen je gehele ‘look’ verpesten. Nog vervelender is het als de blunder niet eens je eigen schuld is (maar die van je zusje of een kapper!). Maar wat doe je er aan? Je hoofd kaal scheren? Nee hoor. Om de schade te beperken, kun je allerlei creatieve oplossingen verzinnen. Deze meiden hebben de haarblunders al meegemaakt en delen hun (simpele/creatieve) oplossingen.

Haarblunder 1: Verkeerd geschoren

Riana (28): “Ik heb al jaren een kort kapsel en doe mijn haar normaal gesproken bij de kapper. Een tijdje geleden vertrouwde ik mijn zusje de tondeuze toe. Mijn haar was toe aan een beurt en ik wilde het graag weer bijgewerkt hebben. Alles begon goed en mijn zusje bleek er echt wat van te kunnen, maar ineens voelde ik dat ze een verkeerde beweging maakte en zo een ‘gat’ in mijn haar scheerde. Ik baalde enorm, op z’n zachtst gezegd”

De oplossing?

“Heel simpel. Ik besloot er niks aan te doen. Het gat was aan de achterkant van mijn hoofd, dus viel op het eerste gezicht niet op. Het haar gelijk scheren, was voor mij geen optie, omdat ik zeker niet met een kaal hoofd rond wilde lopen. Gelukkig groeide mijn haar weer snel aan!”

Haarblunder 2: Kauwgum in het haar

Michelle (19): “Ik was op bezoek bij mijn tante en aan het spelen met mijn neefje. Hij was druk bezig te kauwen op z’n kauwgum en liet me zien dat hij grote ballonnetjes kon blazen. Na een tijdje met hem gestoeid te hebben, zag ik hem niet meer kauwen. Ik vroeg hem wat hij met de kauwgum had gedaan. Verlegen wees hij naar mijn mooie bos krullen. Wat bleek: de kauwgum zat in mijn haar!”

De oplossing?
“Als een gek probeerde ik de kauwgum uit mijn haar te krijgen door het eruit te trekken. Dit werkte voor geen meter, want ik begon mijn eigen haar eruit te trekken. Omdat de kauwgum vast zat aan een paar plukjes midden op mijn hoofd, heb ik uiteindelijk dat plukje er afgeknipt! Later las ik op verschillende websites dat ik met behulp van olie of ijs, de kauwgum ook had kunnen verwijderen! Stom, stom, stom. Had ik maar eerder op internet gekeken!”

Haarblunder 3: De verkeerde kleur

Meagen (23): “Wat een kapper kan, kan ik ook. Dat is wat ik dacht toen ik besloot mijn haar op eigen houtje te verven. Ik was mijn zwarte haar zat en wilde het graag een rode kleur geven. Helaas bleek ik er niet goed in te zijn, want ik had niet alleen de verkeerde kleur gekozen, maar de kleur ook niet gelijkmatig over mijn haar verdeeld. Resultaat: een orangje-achtige haarkleur, met zwarte vlekken!”

De oplossing?
Gelukkig had ik een spoeling gebruikt. Ik heb toen elke dag mijn haar gewassen met een anti-roos shapmoo. Dit hielp, want de kleur werd steeds lichter.  Ik heb toen een paar dagen met een doek op mijn hoofd gelopen en binnen een maand was de lelijke kleur weg.”

Hey! Ik ben Aisha, samen met tweelingzus Meg, de bedenker en oprichter van Myblackhair.nl. Ik heb van alles met mijn haar gedaan - heel veel vlechten, weave, curly & relaxers - maar nu draag ik mijn natuurlijke krullen. Yep, I'm a natural, maar vind het vaak nog heerlijk om superlange nepvlechten te dragen. Geniet van mijn posts, geschreven vanuit het tropische Suriname :) Loves: hubby, son, daughter, family, friends, Macbook, social talk, fun, laugh, smoothies