Beauty

Goedkoop of duurkoop? | Essence Gel Nails At Home

essence_gel_nails_pack

Soms heb je van die producten die spot goedkoop zijn en ook nog de verwachtingen waar maken. Maar er zijn ook voldoende goedkope producten die (helaas) hun prijs eer aan doen. Voor deze rubriek ging ik op zoek naar een goedkoop product met hoge verwachtingen. Ik test de Essence Gel Nails at Home. Is het goedkoop of duurkoop? 

Gel nagellak was toch wel de hit van 2013 op het gebied van nagellak. Kon je het eerst alleen maar bij de nagelstudio doen, tegenwoordig zijn er voldoende merken die het mogelijk maken je nagels ook thuis te lakken met gel nagellak. Essence Gel Nails At Home is een voorbeeld van zo’n gel nagellak kit voor thuisgebruik.

Mijn nagels zijn gewoon een ramp. Doordat ze echt heel snel breken, groeien ze ook niet lang. Daarnaast vind ik het ook niet mooi als het lang is, omdat het witte van mijn nagels eigenlijk nooit echt wit is. Dat is de reden dat ik echt altijd nagellak draag. Maar ja, teveel nagellak zorgt er uiteindelijk toch voor dat mijn nagels minder mooi worden. Gel nagellak is eigenlijk een hele goede uitkomst. De eerste keer dat ik gel nagellak op deed, was in een salon. Het was echt prachtig, alleen vond ik het jammer dat ik helemaal naar de salon moest om het te verwijderen. En dat verwijderen ging ook niet heel gemakkelijk. Ik was echt blij dat budgetmerk Essence met een home kit kwam. Dus heb ik het aangeschaft.

essence_gel_nails_set

De Essence Gel Nail At Home bestaat uit:

 • Led lamp (€29,99)
 • Cleanser(€2,59)
 • Primer (€2,59)
 • Peel off gel base (€2,99)
 • Clear gel top coat (€2,99)

Je hebt dus een hele set voor iets meer dan €40.

De lamp die gebruikt wordt, is een LED lamp, dus geen UV lamp. Het schijnt dat LED lampen veiliger zijn voor de huid, dan UV lampen. De nagellak droogt ook veel sneller dan wanneer je een UV lamp gebruikt en je bent daardoor dus sneller klaar.

Belangrijk om te weten: Essence heeft (nog) geen gel nagellak in verschillende kleuren. De base coat en top zijn de enige gel lakjes. Als je toch een kleurtje wilt, moet je die dus tussen de base coat en top coat doen.

essence_gel_nails_ledDe eerste keer probeerde ik het met een rood lakje van Essie. Ik liet de nagellak eerst een uurtje drogen voordat ik de topcoat aanbracht en onder de lamp ging.

essence_gel_nails_finish2

 Dit was het resultaat. Niet heel slecht, maar er waren wat bobbels en rimpels, waardoor de nagellak er niet mooi strak uit zag. Ook had ik teveel langs de randen gelakt, terwijl de gel niet de randen raakten. Hierdoor krijg je geen mooi egaal gelakte nagel.

essence_gel_nails_remove

 Oeps…De volgende dag sneuvelde de eerste gel nagel al.

essence_gel_nails_green

Daarna probeerde ik het met een lakje van Ici Paris. Maar deze keer was het resultaat nog lelijker. Vooral op mijn ringvinger en pink kwamen heel wat bobbels. Misschien deed ik iets verkeerd? Op Instagram kreeg ik de tip om vooral niet hele dikke lagen aan te brengen. En dat was eigenlijk de beste tip. Want daarna ben ik hele dunne lagen aan gaan brengen en heb ik ervoor gezorgd dat de lagen gel lak ook egaal waren. Als je teveel zet, kan de lak aan één kant heel erg bol worden. Dan krijg je dus zo’n rare bobbel op je nagel. Een goede tip om die ‘rimpels’ te voorkomen is om de nagellak die je ertussen lakt, lang genoeg te laten drogen. Gebruik ook nagellak die van zichzelf al snel en goed droogt.

En dan is dit het resultaat:

essence_gel_nails_paars

Veel beter hè! Het is dus eigenlijk even goed oefenen.

Het voordeel van gel nagellak is dat je er minstens twee weken geen omkijken naar hebt. Maar de langste tijd die de gel nagellak op mijn nagels bleef zitten, is nog net twee dagen en niet de tien dagen die Essence belooft. En dan kan ik eigenlijk net zo goed, normale nagellak dragen. Want om nou om de twee dagen steeds weer de gel nagellak aan te brengen, vind ik een gedoe; onnodig gedoe. Een ander voordeel van gel nagellak is dat mijn nagels er heel erg door zijn gaan groeien. Ook van verkleuringen heb ik geen last. Daarnaast vond ik het ook fijn dat de base coat een peel off is. Hierdoor had ik nauwelijks beschadigingen wanneer ik de nagellak wilde verwijderen.

Alle voor- en nadelen op een rijtje:

Voordelen:

 •  Zeer betaalbaar
 • Ruime keuze uit nagellak kleurtjes die je tussen de base en top coat kunt lakken. (je kunt namelijk alle kleuren nagellak van elk merk gebruiken)
 • De peel off base coat maakt het makkelijk om de nagellak te verwijderen (je hoeft je nagels niet in een aceton badje te doen)
 • Weinig beschadiging aan je eigen nagel

Nadelen:

 • Als je een kleurtje wil, duurt het veel langer om de nagellak aan te brengen. (je kunt namelijk pas de top coat gebruiken als je gekleurde nagellak droog is)
 • Het blijft (bij mij) maximaal twee dagen mooi zitten
 • Op de een of andere manier is het heel lastig om de gel nagellak mooi glad te krijgen, zonder dat de nagellak gaten of bobbels krijgt.


Goedkoop of duurkoop?

Zeker weten duurkoop. Ik zou het in elk geval niet onder de kerstboom doen voor een geliefde. De Essence Gel Nails At Home blijft (bij mij) niet lang genoeg zitten en dat is toch wel heel belangrijk als je gel nagellak aanschaft. De afwezigheid van gekleurde gel nagellak in het Essence assortiment vind ik zelf niet een super nadeel, maar het zorgt er natuurlijk wel voor dat het allemaal wat langzamer gaat. Gel nagellak zou je snel moeten kunnen aanbrengen en er lang van moeten kunnen genieten. En daar voldoet deze home kit helaas niet aan.

Gebruik jij gel nagellak? Van welk merk?

 

 

 

 

Vond je dit artikel leuk? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt elke week de beste tips!

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm