Black Hair

Goede borstels om te proberen

Borstels! Er bestaan er genoeg. Misschien zelfs te veel, want de keuze is groot. Welke moet je nu kiezen? Dit zijn drie populaire en goede borstels die je kunt uit proberen.

Denman Brush

De borstels van het merk Denman Brush zijn al jaren erg geliefd en populair. Vooral in de natural hair community wordt deze borstel vaak aangeprezen. Het is een simpele borstel met nylon pinnetjes. Er bestaan heel veel verschillende varianten van deze borstel. De meest populaire zijn de stylingborstels.

denman-brush1

De borstel maakt volgens de fans het uitkammen veel gemakkelijker. Ook helpt het bij het gelijkmatig distribueren van haarproducten en schijn je met deze borstel een mooiere kruldefinitie te krijgen. Alleen maar positieve geluiden? Mwah, voor de één werkt het wel, de ander niet. Sommigen vinden namelijk dat de borstel teveel haar mee trekt. Om dat te voorkomen kun je je Denman Brush ‘modify-en’; lekker zelf aanpassen door enkele rijen van de nylon pinnetjes te verwijderen.

De Denman borstels kosten tussen de €12 en €20,- euro. Je vindt ze in Afro shops, maar ook online.

Tangle Teezer

tangle-teezer-blue-blush_

De Tangle Teezer is zo’n borstel die echt geschikt is voor alle haartypen. Met name vrouwen met kroes en krullend haar zijn erg lovend over de borstel. De borstel heeft een aparte vorm en is voorzien van korte en lange pinnetjes. Inmiddels zijn er al verschillende varianten beschikbaar en is het merk wereldwijd bekend. Je kunt je haar er gemakkelijk én pijnloos mee ontklitten. Dat het zonder al teveel gedoe gaat, komt vooral te pas wanneer je bijvoorbeeld het haar van je dochter moet uitkammen. Geen getrek meer! Nadelen? Uiteraard is dit geen one-size-fits-all-product. Vanwege de korte pinnetjes kun je- in tegenstelling tot de Denman Brush – geen grote delen haar tegelijkertijd uitkammen, maar zul je dit in kleine delen moeten doen. Dat kan nadelig in tijd zijn wanneer je lang en dik haar hebt. Ook is het gebruik van de borstel de eerste paar keren even wennen; de borstel heeft namelijk geen handvat, maar is bol-vormig waardoor je je hand op de achterkant van de borstel moet plaatsen.

Toch de moeite waard? Je kunt de Tangle Teezer bij verschillende kapperszaken kopen of je koopt hem online.

Michel Mercier

MichelMercier

Een paar jaar nadat ik de Tangle Teezer had gekocht, zag ik in de Etos ineens de Michel Mercier. Ik dacht in eerste instantie aan een look alike, want ze lijken echt op elkaar! De Michel Mercier borstel kent drie verschillende varianten: voor fijn haar, normaal haar en dik haar. Hieronder een interessante review van YouTuber Naptural85 over de Michel Mercier borstel, de Denman borstel en de Tangle Teezer:

De Michel Mercier borstel vind je in verschillende drogisterijen of online voor €13,70.

Een paar weken geleden testte MBH’s Valery de detangling borstel van natural hair goeroe Felicia Leatherwood. Ook die kun je proberen! Bekijk de review.

Welke van deze borstels heb jij al of wil je graag uitproberen?

Hey! Ik ben Aisha, samen met tweelingzus Meg, de bedenker en oprichter van Myblackhair.nl. Ik heb van alles met mijn haar gedaan - heel veel vlechten, weave, curly & relaxers - maar nu draag ik mijn natuurlijke krullen. Yep, I'm a natural, maar vind het vaak nog heerlijk om superlange nepvlechten te dragen. Geniet van mijn posts, geschreven vanuit het tropische Suriname :) Loves: hubby, son, daughter, family, friends, Macbook, social talk, fun, laugh, smoothies