Glanzend haar? Sluit je haarschubben!

haarschubben
Een goede haarverzorging, begint bij het leren kennen van je haar. Je haar bestaat uit haarschubben. Deze liggen, als je haar gezond is, mooi plat over elkaar heen. Hierdoor wordt het binnenste gedeelte van je haar beschermd. Plat liggende haarschubben zorgen er tevens voor dat je haar er mooi en gezond uit ziet. Soms wil je je haarschubben openen. Bijvoorbeeld als je je haar gaat wassen, relaxen of als je een deep conditioner wilt gebruiken. Feit is, dat je de schubben altijd weer zult moeten sluiten. En dat kan op de volgende manieren:
Koud water
Als je je haar gaat wassen, gebruik je hoogstwaarschijnlijk warm water. Dit is prima. De shampoo kan je haar dan goed schoonmaken en je conditioner kan diep het haar binnendringen. Om je haarschubben weer te sluiten, kun je heel

Links: openstaande haarschubben rechts: gesloten haarschubben
Links: openstaande haarschubben
rechts: gesloten haarschubben

gemakkelijk eindigen met koud water. Doe dit tijdens het uitwassen van je conditioner.
Appelcider azijn
Een spoeling met appelcider azijn brengt de ph-waarde van je haar weer in balans en zorgt ervoor dat de haarschubben worden gesloten. Je kunt appelcider azijn spoelingen aan je haar routine toevoegen. Mix 1/4 kop appelcider azijn met 2 koppen water. Spoel je haar met de mix na het wassen van je haar. Je kunt er ook voor kiezen om de appelcider azijn in je haar te laten, maar de geur is niet zo heel lekker, dus kiezen de meeste vrouwen ervoor het uit te wassen.
Aloë Vera Juice
Aloe vera is een zure stof (lage pH waarde). Het gebruik van aloë vera juice helpt de haarschubben sluiten en het haar weer te laten glanzen. Je kunt de aloë vera gebruiken als laatste stap in je haarverzorging. Dus na je moisturizer. Maar je kunt het ook mixen met je favoriete oliën.

Heb jij nog tips om je haarschubben te sluiten?

 
 
 
 

1 REACTIE

  1. Hi! thanks voor de tip! Een vraagje: moet je de appelcider azijn dan nog even laten intrekken of heeft het een instant effect? En is het dan verstandig je haar aan de lucht te drogen? Want ik kan me voorstellen dat een warme fohn het weer opengooit allemaal.
    Laatste vraag: geldt dit voor alle type haar? Ik heb een gemengde afkomst (half Europees, half Aziatisch) en ik worstel echt met pluishaar…

De reactie mogelijkheid is uitgeschakeld