Black Hair

Girls with Curls | Celeste

Vrouwen met prachtige krullen, kan je niet voorbij lopen zonder je af te vragen: hoe doen ze dat? Elke week laten MBH lezeressen hun hair journey zien en vertellen zij hun haargeheimpjes. Leuk toch! Deze week is het de beurt aan Celeste! (bekijk ook de Girls With Curls van vorige week).

 

NAAM: Celeste van Joost // Celmatique
LEEFTIJD: 23
HAARTYPE: 3B
BEROEP: Modejournalist/schrijver/ik heb een hekel aan het woord, maar ook: blogger
VIND MIJ HIERwww.celmatique.comFacebook, Instagram, Tumblr, Twitter

Wanneer en waarom ben je natural (gegaan)?

In 2011 maakte ik mijn haar elke dag steil, het hele jaar door. Met krullen is amper te merken dat je haar in de lengte groeit, het lijkt meer groter te worden. Ik vond het te warrig, slordig, ik werd er gek van: ik wilde lang haar. Het stond gewoon frisser, vrouwelijker vond ik. Het steil maken was eerst drama, maar aangezien mijn haar er aan gewend raakte, ging het steilen steeds makkelijker. Tot op een bepaald moment mijn krullen bijna helemaal weg waren. Daar schrok ik zo erg van, dat ineens de knop omsloeg. ‘Shit, dit wil ik helemaal niet!’. Ik heb alles afgeknipt en maanden lang met een vreselijk kapsel gelopen. Elke keer dat mijn haar een beetje groeide, moest ik het weer knippen om de steilere plukken te verwijderen. Ik was echt zwaar ontevreden over mijn kapsel, maar des te meer reden ik had om me meer te focussen op mijn kleding. Dat was voor mij altijd al een uitlaatklep. Na ongeveer 11 maanden waren mijn krullen terug. Ik had nog een beetje een kort kapsel maar dat zag ik door de vingers. Na minstens 1,5 jaar was ik er voor het eerst echt weer blij mee. Het is een wonder wat dat met je doet. Ik voelde me weer mezelf. Steil haar past helemaal niet bij me. Wat je natuurlijk is gegeven, staat eigenlijk altijd het mooist.”

girls_with_curls12 girls_with_curls girls_with_curls

Wat is het leukste dat je over je haar hebt gehoord?

“Op de een of andere manier wordt krullend haar steeds meer een ‘ding’. Ik merkte toentertijd dat mensen me veel meer complimenten gaven. Ik hoorde destijds werkelijk dagelijks: ‘Goh, wat heb jij mooi haar zeg.’ Complimentjes waardeer ik altijd heel erg, maar ik blijf er niet graag bij hangen. Haha. Het is altijd een beetje zo: “Ah bedankt” en laten we het nu over het weer hebben..

Maar het leukste compliment over mijn haar? Tsja, moeilijk toch wel. Ik denk het feit dat niemand echt weet – door die bos krullen – wat mijn afkomst is en ze vaak vinden dat het origineel is. Ik ben een soort mysterie, haha. Ik vind dat wel nice. Maar ik zeg je heel eerlijk: ik heb liever een compliment over het werk dat ik doe, dan over mijn haar.”

girls_with_curls girls_with_curls

Welke opmerking vond je minder leuk?

“Oh, steil haar vond ik mooier ..” Dat klinkt een beetje zo: Oh, bedankt. Wat fijn dat je mijn neppe haarstructuur mooier vindt dan het haar waar ik mee ben geboren.

Nee, ja weet je? Mensen mogen gewoon een mening of voorkeur hebben! Ik ben blij met hoe mijn haar nu is en een stomme opmerking meer of minder maakt daar niet veel verandering in.”

Wat zijn je lievelings- haarproducten?

“Ik houd heel erg van de producten van Cantu Beauty: voornamelijk de Dry Deny Moisture Seal Oil Gel (I know, het is nogal een mond vol) en de Leave In Conditioning Cream. Alles van Cantu Beauty ruikt heel erg lekker (een beetje mango, passievrucht-achtig) en ze werken heel goed. Hiervoor gebruikte ik Kera Care. Ook wel goed, maar ruikt gewoon een stuk minder lekker.”

girls_with_curls girls_with_curls

Wat moeten mensen absoluut over jou weten?

“Dat ik een heel positief en dankbaar iemand ben en het leven echt waardeer. Uiteindelijk gaat het erom dat je gelukkig bent, hoe corny dat ook klinkt. Naast het laten zien van mijn visie op mode, wil ik dat Celmatique die positiviteit ook uitstraalt!”

Wat is je favoriete haarstijl en kun je vertellen welke producten je gebruikt om die haarstijl te creëren?

“Ik draag mijn haar bijna altijd los. Maar een van mijn favoriete haarstijlen is de pineapple. Je weet wel, zo’n hele eigenwijze grote knot bovenop je hoofd, met een paar lossere krullende plukjes. Een deel van het haar bedekt je voorhoofd nog net. Voor deze haarstijl gebruik ik de Moisturizing Curl Activator cream (op handdoekdroog haar) en Extra Hold Edge Stay Gel (op droog haar) van Cantu Beauty.”

girls_with_curls

Heb je nog een goede haar tip voor naturals?

“Ja, experimenteer zo veel mogelijk met producten. Je haar verandert van tijd tot tijd, bijvoorbeeld door de weersomstandigheden. Ik heb heel vaak gehad dat ik heel tevreden was over een product, maar na een tijdje werkte het ineens niet meer zo goed. Ik veranderde van merk en product en ontdekte weer een nieuw product dat wel goed werkte. Nog een tip: gebruik geen olie als je haar droog is! Bij droog haar moet je moisturizen. Olie maakt je haar vet, niet vochtig. Dat is echt een fout die veel mensen maken. Met een goede leave-in conditioner kom je een heel eind.”

 

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm