girls-with-curls-
Black Hair

Girls with Curls | Angela

Vrouwen met prachtige krullen, kan je niet voorbij lopen zonder je af te vragen: hoe doen ze dat? Elke week laten MBH lezeressen hun hair journey zien en vertellen zij hun haargeheimpjes. Leuk toch! Deze week is het de beurt aan Angela! (bekijk ook de Girls With Curls van vorige week).

NAAM: Angela Onuoha
LEEFTIJD: 23
HAARTYPE: Nooit oprecht naar gekeken
BEROEP: Area Manager bij Delete Professionals in Waxing
VIND MIJ HIER: YoutubeFacebookInstagram, snapchat: @curlbellaa

Wanneer en waarom ben je natural (gegaan)?

 

“Een jaar geleden ben ik begonnen met mijn heat damage transition. Ik ben naar de kapper gegaan, heb een groot deel van mijn heat damage eraf laten knippen, zodat ik alsnog wat lengte had, maar vooral een mooi kapsel zou hebben waarmee ik voor de dag kon komen.”

girls-with-curls

Wat is het leukste dat je over je haar hebt gehoord?

“Ik denk dat het aller leukste wat ik heb gehoord is, dat ik iedere week wel weer een andere versie van mezelf laat zien. Dan heb ik een wash and go, dan vlechten, dan een high bun en dan ineens een stijle pruik. Mijn vriend zegt ook altijd: ik heb iedere maand een nieuwe vriendin! Lol.”

Welke opmerking vond je minder leuk?

“Om heel eerlijk te zijn heb ik hier totaal geen last van en trek ik me er ook niets van aan. Het enige wat ik me kan bedenken is dat er wel eens over mijn haar is gezegd: jouw haar is makkelijk te onderhouden want het is niet ‘kroes’. Hier ben ik het niet helemaal mee eens, omdat ik net zoals iedere andere natural meerdere texturen in mijn haar heb. Vooral het haar in mijn nek vind ik onder de categorie kroes vallen. Maar nogmaals, ieder haartype heeft zijn struggles. Wat dat betreft vind ik dat we dat niet in hokjes moeten stoppen!”

girls-with-curls

Wat zijn je lievelings- haarproducten?

“Ik ben een echte product junkie. Dit met als grootste reden omdat mijn haar na een aantal maanden gewend raakt aan een product en ik daardoor niet meer de mooie resultaten kan bereiken. Ik switch dus om de zoveel maanden van producten. Momenteel ben ik enorm fan van Design Esentials Coconut & Monoi Deep Moisture Milk Soufflè als Leave-in en Kreyòl Essence Hiatian black castor oil om te sealen. Voor een wash and go zal ik altijd de Eco styler olive oil gel gebruiken.”

Wat moeten mensen absoluut over jou weten?

“Dat je mij kunt vinden op youtube! Ook moet iedereen weten dat ik heel behulpzaam ben. Wil je tips of iets weten over wat ik draag of in mijn haar heb, dan kun je me gewoon een berichtje of comment sturen!”

girls-with-curls

Wat is je favoriete haarstijl en kun je vertellen welke producten je gebruikt om die haarstijl te creëren?

“Ik denk toch echt een Chunky Braid Out. Het beste resultaat heb ik tot nu toe door een leave-in te gebruiken, hierin wissel ik vaak. Het te sealen met een olie – meestal kokosolie – en af te sluiten met de Curls Twist-N-Shout Cream.”

girls-with-curls

Heb je nog een goede haar tip voor naturals?

“Keep it simple! Ik betrapte mezelf vooral in het begin van mijn journey erop dat ik mijn haar veels te veel manipuleerde. Iedere ochtend en avond moisturizen en sealen, 2x in de week deep conditionen en dit de hele nacht erin laten zitten. Nu volg ik gewoon wat er op de beschrijving van een deep conditioner staat: dit is genoeg tijd om je haar alles te laten absorberen. Door een simpele routine te volgen is het ook veel makkelijker om het daadwerkelijk na te komen en kun je veel beter zien of het echt werkt!”

Wil je ook meedoen met Girls with Curls? Stuur dan een mailtje naar redactie@myblackhair.nl!

 

 

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm