Black Hair

Gezonde haarpunten

De punt van je haar is het oudste stukje haar. Daar moet je dus heel zuinig op zijn. En dat is niet altijd even gemakkelijk. De manier waarop je je haar draagt (knotje, staartje, gewoon los, etc.), de hoeveelheid hitte en de producten die je gebruikt kunnen allemaal van invloed zijn op je haarpunten. Wat kan je allemaal doen om gezonde haarpunten te bevorderen?

1.Weg met de dode punten!
Begin bij het begin en zorg ervoor dat je geen dode en gespleten punten hebt. Hiervoor kun je naar de kapper of je kunt ook de schaar pakken zelf aan de slag gaan. De search & Destroy methode is een goede manier om alleen die haarpunten te verwijderen die gespleten zijn. Hierdoor bespaar je niet alleen geld, maar ook de lengte van je haar!

2. Extra aandacht
Je haarpunten verdienen extra aandacht. Wanneer je je haar gaat ‘sealen’ gebruik dan iets meer olie dan op de rest van je haar. Bekijk ook per dag of het nodig is om je haar te sealen. Draag je je haar vaak los? Dan zul je je haarpunten wellicht meerdere keren per week van voldoende moisture en olie moeten voorzien dan wanneer je het in een knotje draagt.

3. Baggy
De baggy methode is echt een hele goede manier om broze en droge haarpunten te voorkomen of van moisture te voorzien. Breng je moisturizer op je punten aan en seal eventueel met een olie. Doe je haar in een staartje(of 2) en plaats vervolgens een zakje (boterhamzakje werkt perfect). Je kunt dit doen voordat je gaat slapen, of als je bijvoorbeeld een hoofddoekje draagt, kun je het de hele dag doen. Als je je haar na een paar uur uit het zakje haalt, zul je merken hoe zacht je haarpunten zijn!

4. Ceramide
Ceramide is vooral belangrijk als je je haar hebt gerelaxed. Het is een natuurlijke olie die te vinden is op de haarschubben en dient als een soort ‘cement’ om de haarschubben bij elkaar te houden. Er zijn verschillende producten waarin ceramide is verwerkt. Maar je kunt ook eens een kijkje in je keuken nemen, want zelfs zonnebloemolie bevat ceramide!

5. Rust
Geef je haarpunten wat rust door eens niet te kiezen voor een stijltang of haardroger. Als je je haar hebt gewassen kun je het ook heel goed laten drogen door de lucht. En als je je haar wilt krullen kun je het ook een dagje van tevoren vlechten, twisten of inzetten met flexi rods.

Succes!

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm