Black Hair

Gezond relaxed haar?

Gezond relaxed haar?Het relaxen van je haar is nou eenmaal niet goed en heel ongezond voor je haar, maar het hebben van “gezond” relaxed haar hoeft geen droom te zijn. Het kan eigenlijk heel gemakkelijk. De vraag is echter: ben je bereid om je haar extra liefde, zorg en tijd te geven?
Lees hier tips over het onderhouden van je relaxed haar!

Shampoo en conditioner

Elke week
Probeer je haar elke week te wassen. Je kunt je haar ook om de twee weken wassen, maar één keer in de week is aan te raden, omdat het belangrijk is om je hoofdhuid schoon te houden. Aangezien het gebruik van shampoo je haar uitdroogt, is het aan te raden om na het wassen altijd gebruik te maken van een goede conditioner.

Om de twee weken
Om de twee weken kun je een deep conditioner gebruiken. Verschillende merken bieden deep conditioners aan. Hierbij is het belangrijk dat je de conditioner voor 20 á 30 minuten laat inwerken terwijl je onder de droogkap zit. Spoel je haar daarna goed uit met lauw water.

1 keer per maand
Geef je haar één keer per maand een proteïne behandeling. Proteïne conditioners helpen het haar sterker te maken. Echter, teveel proteïne zorgt ervoor dat je haar heel hard gaat aanvoelen en uiteindelijk gaat breken. Na het gebruik van een proteïne conditioner is het aan te raden om een moisturizing conditioner te gebruiken.
Je kunt er ook voor kiezen om een week na het relaxen van je haar een proteïne behandeling te doen. Het is een beetje aftasten en kijken wat het beste werkt voor jouw haar.

Drogen

Na het wassen kun je je haar op drie verschillende manieren laten drogen:
1. Je haar loslaten en vanzelf laten drogen;
2. Je haar inrollen en een droogkap gebruiken;
3. Je haar droog fohnen.

Het beste is natuurlijk om geen warmte te gebruiken op je haar en het zelf te laten drogen, maar daar komt uiteindelijk niet het resultaat uit dat je wilt. Een andere manier is om je haar in te rollen met rollers en dan onder een droogkap te zitten totdat het haar helemaal droog is. Of je kunt het, bij gebrek aan tijd, droogföhnen met een fohn. Deze laatste is natuurlijk af te raden het vaak te doen.

Gebruik in elk geval altijd een leave in conditioner als je van plant bent je haar met warmte te drogen of te stijlen!

Onderhouden

  • Bescherm je haarpuntjes met een goede vochtinbrengende crème. Een goede crème is Shea Butter. Het is een van de beste vochtinbrengers die er in de natuur bekend is.
  • Knip regelmatig je puntjes. Een goede manier om dit bij te houden is door elke keer wanneer je je haar gaat relaxen, je puntje te knippen. Wees niet bang, je haar wordt er niet veel korter van
  • Alhoewel het aantal weken waarin je je haar weer moet relaxen afhangt van je haarstructuur, is het raadzaam om je haar om de 6 tot 8 weken te relaxen. Afhankelijk van je haargoei en wat goed is voor jouw haar, zul je zelf moeten bepalen wanneer je weer en ‘touch up’ nodig hebt.
  • Kam je haar goed uit voordat je gaat slapen. Doe het in wrap of gebruik satijnen rollers voor leuke krullen de volgende ochtend. Vergeet je haar niet te binden met een satijnen doek of (voor wilde slapers), slaap op een satijnen kussen.
  • Drink voldoende water!

Veel succes!

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;)Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm