Black Hair

Gewaagd: De SplitHair/Splitdye trend

Denk je je met je paarse, roze of aqua-blauwe haarkleur al opvallend genoeg te zijn? Dan ken je waarschijnlijk de splitdye trend nog niet! Want ja, het kan allemaal nog opvallender. Het is gewaagd en vooral met felle kleuren moet je het maar durfen, maar dan is het ook zeker de moeite waard.

De splitdye of splithair methode houdt heel simpelweg in dat je je haar in twee kleuren laat verven, het liefst twee contrasterende kleuren. Daarbij is er een strakke lijn tussen waar de ene kleur stopt en de andere kleur begint. De meeste doen dit door de ene helft van het haar bijvoorbeeld zwart te kleuren, en de andere helft van het haar blond. Net zoals op deze foto’s:

splitdye jelka

splitdye trend1

splitdye idea

splithair splitdye

girl with splitdye

splitdye

Je kunt ook voor de ‘horizontale’ variant kiezen, waarbij er een duidelijk verschil is in kleur tussen het haar aan de voorkant en het haar aan de achterkant. Net zoals op deze foto:

 

split hair natural curls

Een laatste variant die we zijn tegengekomen heeft kenmerken van de manier waarop de ombré look wordt gecreëerd. Alleen geldt bij de splitdye dat er een duidelijke en strakke scheidingslijn is tussen de twee kleuren.

split hair groen en paars

Dit wordt misschien wel een zomer trend. Maar:

Zou jij dit kapsel durven te dragen?

 

 

Hey! Ik ben Aisha, samen met tweelingzus Meg, de bedenker en oprichter van Myblackhair.nl. Ik heb van alles met mijn haar gedaan - heel veel vlechten, weave, curly & relaxers - maar nu draag ik mijn natuurlijke krullen. Yep, I'm a natural, maar vind het vaak nog heerlijk om superlange nepvlechten te dragen. Geniet van mijn posts, geschreven vanuit het tropische Suriname :) Loves: hubby, son, daughter, family, friends, Macbook, social talk, fun, laugh, smoothies