Black Hair

3 alternatieve manieren om je haar te hydrateren

Tijdens de wintermaanden is het essentieel om het haar te hydrateren. Het bereiken van een goede vochtbalans is het geheim van gezond krullend, kroes of relaxed haar. Zorg er daarom voor dat je je haar dagelijks voorziet van voldoende moisture. Vocht kun je op verschillende manieren toevoegen en behouden. Een hele bekende manier om dat te doen is met de L.O.C methode. Maar wist je dat je gehydrateerd haar kan krijgen, zonder maar een vinger te verroeren? Ik gebruik (bijna) dagelijks een spray met aloë vera juice, water en glycerine om mijn haar te mosturizen, het is ook ideaal tegen frizzy hair. Hier vind je drie alternatieve manieren om je haar te hyrateren.

1f13e790664e59a283e0dff0057f325a

 

Luchtbevochtigers

Luchtbevochtigers zijn niet alleen voor verstopte neuzen. Ons haar kan in de winter niet zoveel vocht vasthouden net als in de zomermaanden. Een luchtbevochtiger gaat niet alleen een droge lucht tegen, maar ook haar en huid. Luchtbevochtigers zijn onder andere te vinden bij bol.com of de blokker.

Stoom

De stoom die tijdens het douchen ontstaat is goed voor je haar. De warmte van de stoom zorgt ervoor dat je haarschubben geopend worden, waardoor je conditioner diep het haar kan binnen dringen. Met stomen krijg je super zacht en gehydrateerd haar.

Spritz

Om je haar gedurende de week van voldoende moisture te voorzien gebruik je een hair spritz. Je herkent Hair Spritz direct: ze hebben namelijk water als basis ingrediënt. Het geweldige van een hair spritz is, dat je ze zelf kan maken. Heb je geen flauw idee welke soorten er zijn, bekijk er een aantal hier. Ben je geen diy’er? Geen probleem. Je kan er ook een aantal kopen zoals de: Tropic Detangler Juice (€20,95), Revitalizing Leave-In (€11,50) en E-Blast Vitamin (€8).

 

Beeld Marnus Meyer Fashion Photography via Pinterest