fulani_braids
Black Hair

Fulani braids voor jong en oud!

Vorig jaar waren de Ghana Braids bij veel dames te zien. Dit jaar kunnen we lekker creatief zijn met Fulani braids. De manier van vlechten is vernoemd naar de grootste etnische groep in de Sahel en West Afrika (bron). Velen hebben een nomadisch leven en vlechten hun haar nog op een traditionele manier, die bekend staat om zijn originaliteit. Het haar wordt meestal ingevlochten. Meestal in verschillende vormen en ook van achter naar voor. De punten worden vaak versierd met kraaltjes, ringetjes of andere haar juwelen.

In 2001 scoorde Alicia Keys haar eerste grote hit (Fallin’). In de clip droeg zij een op Fulani geïnspireerd kapsel. Binnen de kortste keren liepen veel vrouwen met soortgelijke kapsels. Nu, in 2017, is de haarstijl weer helemaal terug.

Fulani braids: voor jong en oud

Het leuke van de fulani braids is dat je er heel veel kanten mee op kan. Je kunt ervoor kiezen je hele hoofd te vlechten, of alleen de voorkant. Je kunt zoveel kraaltjes en ringetjes op elke plek toevoegen als je wilt. Wil je deze haarstijl voor je dochtertje(s)? Dan kun je ook nog heel speels twee knotjes maken of net wat meer kraaltjes toevoegen.

fulani-braids

(IG itsjolieden)

fulani-braids

(IG Shanillia26)

Laat je inspireren!

De mogelijkheden met Fulani braids zijn eindeloos. Je kunt er heel veel kanten mee op. Als je haar lang genoeg is, kun je je eigen haar (laten)vlechten, maar het beste kun je wat nephaar(kanekalon) gebruiken. Zo blijven de vlechten langer zitten. Youtuber Kersti Pitre geeft haar interpretatie van de Fulani braids. Deze past perfect bij een volwassen vrouw.

Voor kids kun je iets meer uitpakken met meer vormen, kraaltjes en juwelen. Zoals in het onderstaande filmpje.

Nog wat tips:

  • De Fulani braids zijn het mooist als het heel netjes wordt gedaan en mooie scheidingen worden gemaakt. Mocht je het niet zelf kunnen, laat het door een haarstylist doen!
  • Zorg ervoor dat je haar schoon is voordat je het gaat vlechten.
  • Vlechten gaat makkelijker als je je haar hebt uitgeföhnd. Gebruik wel een goede heat protector.
  • Bescherm je haar tijdens het slapen met een satijnen doek.
  • Laat de vlechten niet te lang in je haar. Deze haarstijl blijft maximaal 3 weken mooi zitten

Ga jij deze zomer voor de Fulani Braids?

 

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm