Black Hair

Fotoverslag || Loving Your Hair With Natural Care

In een prachtige en mooi ingerichte studio van NLStudio’s presenteerde Sandra Sprott (www.sprottje.com) de workshop ‘Loving Your Hair With Natural Care’. Hiervoor werd natural hair guru Felicia Leatherwood speciaal ingevlogen. Felicia Leatherwood is een van de bekendste haarstylisten ter wereld. Ze mag in Los Angeles onder meer Jill Scott, Will Smith, Terrence Howard en Arsenio Hall tot haar vaste klantenkring rekenen. Dus natuurlijk wilden wij advies krijgen van deze hair guru!

Bij binnenkomst werden we alvast verwend met een drankje en konden we lekker snuffelen bij de producten van SheSells, Sheado, AfroCandy en de handgemaakte tassen van Annies Stijl. De zaal was ook lekker vol met veel vrouwen en mannen (leuk he!). De workshop begon iets later dan gepland. Felicia’s koffers waren namelijk kwijtgeraakt. Maar dat mocht de pret niet drukken. Toen ze eenmaal binnen was, vertelde ze enthousiast over het behandelen van je haar en gaf ze antwoord op de vragen vanuit het publiek. Felicia heeft het gehad over hoe je het beste je haar kunt wassen(geen shampoo met sulfaten gebruiken!) en conditionen van je haar. Maar ook over het stylen, knippen en drogen van je haar en op welke manier je haaruitval kan tegengaan.

Tips van Felicia

– Droog je haren met een t-shirt. Een handdoek is veel ruwer en neemt al de moisture uit je haar.
– Heb je last van droog haar? Geef je haar een stoombadje.
– Argan olie is geen hype. Het werkt echt fantastisch. Gebruik het bijvoorbeeld voor je haarpunten als je lang haar hebt of voor je hoofdhuid als je kaalgeschoren bent.
– Begin eerst aan de onderkant van je haar als je gaat kammen. Werk dan vervolgens naar boven toe. Doe dit ook als je je haar gaat föhnen.
– Om haaruitval te voorkomen of te stoppen kun je  voedingssupplementen als Biotin en Viviscal slikken
– Voor haaruitval bij je slapen en de haarlijn gebruik je Jamaican Black Castor oil of ORS Edge Control
– Was je haar met lauw water. Warm water voelt natuurlijk veel lekkerder aan, maar zorgt ervoor dat je haar droog wordt.
– Drink voldoende water en eet gezond!

Na de workshop werd er nog nagebabbeld en geshopt en werden we getrakteerd op een heerlijke Thaise soep. Ook kon je in een 1 op 1 gesprek met Felicia je haar laten scannen met een speciaal apparaat. Door de scan kan zij zien wat de toestand van je haar is en uitgebreid persoonlijk advies geven.

Het was een hele geslaagde workshop waarin je heel veel kon leren over de verzorging van je haar. Dus zeker voor herhaling vatbaar! Bekijk de foto’s!

 

 

Wil jij ook persoonlijk tips van Felicia? Dat kan! Volg haar via:

website || lovingyourhairwithnaturalcare.com

Facebook || facebook.com./lovingyourhair

Twitter || twitter.com/LovingYourHair

 

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm