Black Hair

Finger Coils op verschillende haartypen

De finger coil techniek is een eeuwenoude methode om kleine krulletjes te draaien in je haar. Of je nu kort haar hebt of heel lang haar, de finger coils zijn mogelijk. Het resultaat is afhankelijk van je haartype. Daarnaast is het heel belangrijk dat je de juiste producten hebt. Finger coils kun je het beste maken op nat of vochtig haar. Breng wat moisturizer aan en draai het haar met een krullen crème of gel. Eindig met een olie en droog het haar met een diffuser.

Lees ook: Finger coils met Denman borstel

Haartype 3

finger_coils3a

Haartype 3 kenmerkt zich door de losse tot iets strakkere krullen die zeer gedefinieerd zijn. De krullen in dit type zijn vaak zacht en erg bewegelijk. Je kunt middelgrote plukken gebruiken om de finger coil techniek toe te passen. Youtuber ImShineStruck laat zien hoe het moet.

 

Haartype 4

finger_coils4

Haartype 4 kan heel fijn of juist heel erg dik zijn. Het is een haartype dat geen duidelijke krulpatroon heeft en in sommige gevallen juist een z-patroon heeft. Het haar verliest heel snel vocht, waardoor je het nog beter moet moisturizen en sealen. Voor de vinger coil, gebruik je iets kleinere plukken dan bij haartype 4. Bekijk hoe YouTube Being Melody het doet.

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm