Beauty

Fake It! | Wimpers (review)

wimper_extensions_almere_c

Als je mij een aantal weken geleden zou vragen of ik ooit nepwimpers zou laten plaatsen, had ik direct ‘nee, nooit’ gezegd. Ik houd namelijk niet van teveel ‘neppe’ dingen op mijn lichaam. Alhoewel ik best vaak valse vlechten draag of mijn haar soms weave. Dus dat is eigenlijk best tegenstrijdig ;). Maar nepwimpers vind ik er altijd veel te nep uitzien. Net zoals hele lange nepnagels. Ik krijg daar gewoon de kriebels van. Daarnaast moet je al dat nep ook maar bijhouden (nagels groeien uit, wimpers vallen eraf, etc.). Dat kost wat mij betreft teveel tijd en geld. Dus ben ik altijd tevreden geweest met mijn mascara, die zijn werk toch wel goed doet.

Maar nu heb ik onlangs toch mijn eigen grenzen overschreden door nepwimpers te laten plaatsen. Niet omdat ik nou perse langere wimpers wilde, maar vooral omdat de manier waarop deze wimpers worden geplaatst een super natuurlijk resultaat geeft. Dat merkte ik wel aan de complimentjes/opmerkingen die ik kreeg(“Welke mascara gebruik jij?”,  “wauw, wat een mooie wimpers heb jij ” en deze is grappig: “Mooie lange wimpers heb jij. Gelukkig zijn ze niet nep.”).

Wat maakt deze nepwimpers zo bijzonder? Een hele belangrijke reden dat deze wimpers zo natuurlijk ogen, is omdat de wimpers haartje voor haartje worden aangebracht. Het haar dat gebruikt wordt, heet Mink en Silk hair en is een mengelmoes van echte vossenhaar en zijde. De haartjes zijn gewichtsloos en je kunt er gewoon mee zwemmen en sporten. De wimpers blijven 4 tot 8 weken zitten, en je kan tussentijds terugkomen om bij te vullen.

wimperextensions_almere

Ik liet mijn wimperextensions plaatsen bij The Beauty Garden. Deze lieve mevrouw werkt alleen en is gecertificeerd om op een deskundige manier wimpers te verlengen. Aan de telefoon had ze me al uitgelegd hoe ik mij kon voorbereiden op de behandeling. Zo kun je het beste twee dagen van tevoren geen mascara gebruiken. De olie die in de mascara zit, kan er namelijk voor zorgen dat de wimpers niet goed blijven plakken en sneller losraken. Als je lenzen draagt, kun je die ook beter uitdoen, aangezien je toch zo’n 1,5 uur je ogen dicht moet houden. Natuurlijk was ik dat vergeten en kwam ik daar aan met mijn lenzen in. Gelukkig was de mevrouw op alles voorbereid en kon ik gebruikmaken van een lenzenbakje en vloeistof.

Allereerst mocht ik een keuze maken uit verschillende lengtes: 9,10, 11, 12, 13 of 14 mm en verschillende krultypes (B,C,D,J). Ik koos voor de C- krul. Dit is de meest gebruikte krul, omdat het een ‘mascara look’  geeft. De D krul is ook erg geliefd. Deze heeft net iets meer krul, omdat het lijkt alsof je een wimperkruller hebt gebruikt. Omdat ik het niet overdreven lang wilde, koos ik voor 13 mm. Ook best lang, maar anders zou het niet opvallen. Vervolgens mocht ik plaatsnemen op de behandeltafel. Daar werd  mij stap voor stap vertelt wat er ging gebeuren. Heel fijn, als je dit de eerste keer doet.

wimperextensions_almere_meg_zonder

Zonder wimperextensions

Mijn onderste haartjes werden met tape vastgeplakt aan mijn huid, zodat ze niet per ongeluk bleven plakken aan mijn bovenste wimpers (en ik mijn ogen niet meer zou kunnen openen). Daarna kon ik liggen, deed ik mijn ogen dicht en werd ik 2 uur later ‘wakker’ met super mooie, lange wimpers. Voordat ik wegging kreeg ik ook een wimperborsteltje mee. Je mag namelijk geen mascaraborsteltje of mascara gebruiken, omdat er olie in zit. Wel kun je een speciale mascara kopen als je de wimpers nog opvallender wilde maken. Ik vond dat niet nodig.

wimperextensions_almere_meg

wimperextensions_almere_megisa

Ik heb ze nu zo’n vier weken in en ben er heel tevreden mee. Het is vooral tijdbesparend, want ik heb geen mascara meer nodig. Mijn oogopslag is direct fris en sprankelend ;).  In het begin was het natuurlijk wel even wennen. Vooral met douchen en het wassen van mijn gezicht, was ik extra voorzichtig. Ik dacht namelijk elke keer dat er vast eentje uit zou vallen als ik te ruw mijn gezicht zou wassen en afdrogen. Maar dat viel mee. Het eerste haartje viel pas na 2 weken af. Na het slapen zijn de haartjes helemaal door de war. Het borsteltje is dus echt elke dag nodig.

Ik kan niet echt veel nadelen opnoemen van de wimpers, behalve dat ze uitvallen. Nu ik de wimpers vier weken draag en er al wat haartjes zijn uitgevallen, merk ik dat opvullen echt nodig is. Het ziet er namelijk niet mooi uit als je een aantal lange haartje hebt tussen je eigen kortere wimperhaartjes. Vooral als je van plan bent de wimpers lang te houden, is op tijd opvullen noodzakelijk.

Al met al geniet ik van mijn wimpers!

Wil jij ook wimperextensions?

Als je in de omgeving van Almere/Amsterdam woont en graag ook natuurlijk ogende wimpers wilt, dan kun je een afspraak maken met The Beauty Garden:

telefoon: 06 87385843 (ook whatsapp)
mail: info@thebeautygarden.nl
facebook: facebook.com/thebeautygarden

Je kunt er ook voor kiezen om de behandeling bij jou thuis te laten doen.

Maak gebruik van de zomeractie en betaal 35 euro i.p.v. 70 euro! (Deze actie is verlopen)

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm