Beauty

Facings op tanden zorgt voor million dollar smile

Facings op tanden. Inmiddels waarschijnlijk net zo populair als de lipinjecties waarmee je je lippen voller kunt maken. Zie je iemand met ongelooflijk prachtige tanden, dan is er een kans dat de tanden een metamorfose hebben ondergaan in de vorm van facings. Met facings kun je scheve, verkleurde en zelfs kapotte tanden weer corrigeren in slechts een mum van tijd.

Facings op tanden?

facings op tanden

Een facing is een corrigerend dun laagje vulmateriaal dat de kleur heeft van je tand. Het lijkt eigenlijk op een soort masker, maar dan speciaal voor je tanden. De facings worden op maat gemaakt en per tand heb je dus een andere facing. Je kunt kiezen uit twee verschillende soorten: een facing van composiet of een facing van porselein. Dit zijn de grootste verschillen tussen de twee:

  • Een facing van composiet: dit is de meest goedkope manier. Gebruik je composiet, dan hoeft de tandarts maar een klein beetje van je tand af te slijpen. Het vraagt dus een minder grote ingreep op de tand, echter blijft de facing minder lang mooi. Zo kun je last krijgen van verkleuringen. De levensduur van een facing van composiet is ongeveer 5 tot maximaal 10 jaar.
  • Een facing van porselein: dit is een duurdere optie. Daar tegenover staan wel wat voordelen. Zo is de facing van porselein minder gevoelig voor verkleuringen of aanslag op de facing. Daarnaast hebben dergelijke facings een levensduur van meer dan 10 jaar. Een nadeel is wel dat er veel meer van je eigen tanden geslepen moet worden.

Zij kozen er al voor

Dat de facings erg populair zijn, is best logisch. Het resultaat is vaak werkelijk prachtig. De populaire vlogger MsVaughn van Youtube Kanaal MsVaughnTV koos voor de porseleine facing en deelt in onderstaande videos haar ervaring met het plaatsen van de facing.


Naast MsVaughn hebben tal van celebs gebruik gemaakt van facings, zoals Chris Rock, 50 cent, George Clooney en Keyshia Cole.

De kosten voor een dergelijke behandeling verschillen per kliniek, maar meestal betaal je enkele honderden euro’s per facing (dus per tand die je graag mooier zou willen hebben). Laat je uiteraard eerst goed adviseren over de mogelijkheden, de voor- en nadelen en luister ook naar de ervaringen van anderen. Zo kun je uiteindelijk de juiste beslissing  nemen.

 

Info: bron, bron
Foto: bron

Hey! Ik ben Aisha, samen met tweelingzus Meg, de bedenker en oprichter van Myblackhair.nl. Ik heb van alles met mijn haar gedaan - heel veel vlechten, weave, curly & relaxers - maar nu draag ik mijn natuurlijke krullen. Yep, I'm a natural, maar vind het vaak nog heerlijk om superlange nepvlechten te dragen. Geniet van mijn posts, geschreven vanuit het tropische Suriname :) Loves: hubby, son, daughter, family, friends, Macbook, social talk, fun, laugh, smoothies