Black Hair

Exotische boters

De Exotische boters zijn een groep van natuurlijke boters. Elk van deze boters bevatten 50 tot 60% van verzadigd vetzuren, hoofdzakelijk stearinezuur (verzadigd vetzuur) en tot 47% uit oliezuur(onverzadigd vetzuur). De boters komen veelal van tropische gewassen en de hoeveelheid verschilt elke keer en is afhankelijk van de natuur. De boters bevatten vele ingrediënten die voordelen bieden voor de huid en het haar.

De exotische boters op een rijtje:

Cacao boter


Cacao wordt verkregen door het verpletteren van de zaden van de Theobroma Cacao, Cacaoboom. Deze boom komt oorspronkelijk uit de Braziliaanse Amazone- en Orinoko gebied. Cacaoboter is een bekend en waardevol ingrediënt in chocolade. In de cosmetica industrie biedt het voordelen omdat het een smeltpunt heeft dat dichtbij de lichaamstemperatuur komt, het lekker smeert en vochtinbrengende eigenschappen heeft. Het wordt vaak gebruikt in huidverzorgingsproducten, badolien, nachtcrèmes en lipsticks.

Shea Butter


De sheabutterboom, Butyrospermum parkii, ook wel Afrikaanse Kariteboom genoemd, stamt oorspronkelijk uit Centraal-Afrika. Het is een tot 15 meter hoge boom met op pruimen lijkende vruchten, waarvan de pitten tot 50% vet bevatten (bron). Traditioneel wordt het in Afrika gebruikt als medisch balsem voor reuma, spierpijn, brandwonden en lichte wonden. De unieke vet samenstelling van sheabutter, maakt het tot een geschikt verzachtend middel voor huidverzorgingsproducten, zoals baby producten, massage cremes en make-up. Een uniek kenmerk van de boter van de sheaboom is de inhoud van unsaponifiable tot 8%. Dit zijn componenten van olie, vet en was. Het verleent kalmerende eigenschappen en biedt extra zonbescherming.

Kokum Boter


De boter van Kokum wordt verkregen uit de Indica Fruitpit van Garcinia, die op bepaalde gebieden van het Indische subcontinent groeit. Het is de stabielste en hardste exotische boter met een smeltpunt van 38-40 graden. De boter van kokum wordt toegepast op verzweringen en spleten van lippen en handen. Het is geschikt voor toepassingen in huid en haarproducten, acne producten en huid tonics.

Mango boter


Mango boter wordt verkregen uit de fruitpitten van de Mangoboom, welke oorspronkelijk afkomstig is uit India. Het heeft verzachtende eigenschappen, een zeer lichte zoet geur en is een uitstekende vervanging voor parrafine-gebaseerde producten. Het beschermt tegen UV-stralen en kan goed worden gebruikt in haarproducten. De boter is rijk aan vitamine A en E, trekt langzaam in en maakt de huid glad en strak. Het is goed te gebruiken voor de droge en gevoelige huid.

Illipe boter

De boter van illipe is het vet dat uit de noten van de Shorea Stenoptera komt, een wild gewas in de wildernis van zuidoost Azië. Het is lichtgeel vast vet, die na extractie snel een groende kleur wordt. Sindskort wordt het ook gebruikt in de cosmetische industrie voor voedende nachtcrèmes, zonnebrandcrèmes, haarmaskers en lippenbalsems. De illipe boter wordt geadviseerd om pijnlijke plekken en mondzweren te helen. Het heeft een vochtinbrengende werking.

Shorea boter


Shorea of Sal boter wordt verkregen van de zaden van de Salboom(Shorea Robusta), die groeit in India. Het is vergelijkbaar met cacaoboter en is stevig bij kamertemperatuur met een smeltpunt van 34 – 38 graden. Het wordt gebruikt in huid- en haarproducten, haar pomade en crèmes voor de droge huid.

BRON

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm