Black Hair

Er bestaat een twist-apparaat, wist je dat?

babyliss twist secret“Check even op Google ‘Babyliss Twist Secret’. Je kan er je haar heel gemakkelijk mee twisten”. Dit bericht kreeg ik via Whatsapp binnen van Megisa. Lachend las ik het. Ik ben een fan van twist-outs, maar zeker niet van de tijd die het me wekelijks kost om de twists te maken. Maar mijn lach had twee betekenissen; 1: zo leuk! en 2: maar dat kan never nooit werken op krullend en kroeshaar. Maar goed, mijn nieuwsgierigheid werd gewekt en ik schakelde Google in. En dit is wat ik vond:

 

De Babyliss Twist Secret is een handapparaatje waarmee je plukje voor plukje twists kunt maken. Je zet de twee plukjes eerst bij de haarpunten vast in het apparaat, waarna het eerst de individuele plukjes twists (dus de plukjes worden eerst afzonderlijk gedraaid, net zoals je dat doet wanneer je coils maakt). Vervolgens twist het apparaat de plukjes echt om elkaar heen, zodat je een twist krijgt. Bij het zien van verschillende filmpjes, komen er drie dingen in mij op:

  1. Leuk! Dit werkt perfect op steil haar. De twists worden echt perfect en je kunt zelf bepalen hoe strak je ze maakt. Daarnaast twist het apparaat ook heel erg snel.
  2. Dit apparaat lijkt niet echt geschikt voor wanneer je krullend of kroeshaar hebt en/of je hele haar wilt twisten. Het handige van krullend en kroeshaar is dat wanneer je het twist, dat eigenlijk heel gemakkelijk gaat. Vanwege de structuur blijft het haar heel goed op zijn plek zitten. De haartjes krioelen namelijk al automatisch om elkaar heen. Dit is dus een voordeel voor je twists: hij gaat helemaal niet gemakkelijk los. Een twist heb je dus heel snel gemaakt, in tegenstelling tot iemand met heel steil haar. Steil haar heeft natuurlijk telkens weer de neiging om ‘terug te vallen’. Het kost meer moeite om het haar per twist goed strak te houden. Als je het apparaat gebruikt, dan doet dat apparaat dat stukje werk voor je. Ik kan me voorstellen dat je dan veel sneller klaar bent. Aan de andere kant, wanneer je haar dus sterk krult of kroes is, lijkt dit product alleen maar extra tijd toe te voegen aan het maken van een twist. Met name de tijd die het kost om de haarpunten in het apparaat te krijgen en vervolgens al het andere haar niet in de weg te laten zitten, zodat niet ineens andere haarplukken worden meegenomen met je twist.
  3. Is dit misschien perfect om Senegalese twists mee te maken?!
    chunky_twist6
    De Babyliss twist secret zie ik mezelf dus niet voor mijn kroeshaar gebruiken. Maar ik ben wel echt benieuwd of je hiermee de duur van het laten twisten van Senegalese twists (natuurlijk met nephaar!) aanzienlijk kan verkorten. Het eerste stukje – het vast maken van het nephaar per plukje bij de wortel van je haar – zul je eerst sowieso wel met de hand moeten doen, maar vervolgens zou je toch best dit apparaat kunnen gebruiken? Senegalese Twists zijn prachtig, vooral wanneer je daarvoor extra lang haar gebruikt. We weten echter allemaal hoe lang je daarvoor op je billen moet zitten: super lang. En eigenlijk zou ik dit product alleen maar willen kopen om te testen of het de efficientie van het laten installeren van de Senegalese twists verhoogd.

Wat denk jij? Kopen of…toch niet?

De Babyliss Twist Secret kun je online of in de winkel kopen voor €49,99. Via de website van Kruidvat zag ik hem zelfs voor €39,99

Hey! Ik ben Aisha, samen met tweelingzus Meg, de bedenker en oprichter van Myblackhair.nl. Ik heb van alles met mijn haar gedaan - heel veel vlechten, weave, curly & relaxers - maar nu draag ik mijn natuurlijke krullen. Yep, I'm a natural, maar vind het vaak nog heerlijk om superlange nepvlechten te dragen. Geniet van mijn posts, geschreven vanuit het tropische Suriname :) Loves: hubby, son, daughter, family, friends, Macbook, social talk, fun, laugh, smoothies