Black Hair

Elle Varner schrijft een gedicht voor meisje dat niet naar school mag met haar afro

In Amerika heeft het dragen van natuurlijk haar op basisscholen al vaker tot problemen geleid. Deze week is het weer raak. Een 12-jarig meisje die wordt gepest op school, kreeg van de leiding te horen dat ze haar haar maar beter in model moet zetten, zodat het anderen niet stoort. In het schoolhandboek staat namelijk geschreven dat het haar van de leerlingen geen afleiding mag zijn voor anderen. Blijkbaar vindt de school dat haar afro niet voldoet aan de eisen die worden gesteld in het handboek.

Onzin natuurlijk! Om het meisje te bemoedigen, schreef zangeres Elle Varner een gedicht voor haar. Het gedicht plaatste ze op instagram:

elle_varner_poem

 “Just wrote this poem called “Hair Care” dedicated to 12 year old Vanessa VanDyke from Orlando Fl who is facing expulsion from her school because her beautiful big hair is “a distraction” !!!!  #idontbelieve #letsembraceeochothersdifferences #humanity #huglife ️

Ik heb geen idee wat er in de regels van Nederlandse scholen staat voor wat betreft het haar en de verzorging ervan. Hebben jullie zoiets weleens meegemaakt op school of misschien wel op het werk?

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm