Beauty

Eindelijk in Nederland! Make up voor de donkere huid van Sacha Cosmetics

sacha_cosmetics_groep
Ik ben niet echt een make-up meisje en mij zal je zeker niet dagelijks met dikke lagen  oogschaduw en opvallende lippen zien,  maar ik ben absoluut fan van een goede basis. Met een goede basis bedoel ik: een goede foundation, concealer, mascara en af en toe een lipstick of lipglossje.  Laat een goede foundation nou net iets zijn dat voor de donkere huid niet in de reguliere drogisterijen als Etos en Kruidvat ligt. Vaak zijn er maar drie of vier kleuren te vinden, die niet eens in de buurt komen van een getinte huid,  laat staan een hele donkere huid. De keuze voor onze kleur is helaas nog steeds best beperkt.

(advertorial)

Tijdens de Love & Learn Your Hair tour van Taren Guy in Amsterdam, maakte ik kennis met een make up merk dat al 30 jaar bestaat, maar nu officieel zijn intrede in Nederland doet: Sacha Cosmetics. Sacha Cosmetics komt uit Trinidad en is een familiebedrijf. Het biedt foundations en poeders voor de lichtste tot de donkerste huid en alles daartussen in. Daarnaast heeft het merk alles voor de ogen, lippen, gezicht en nagels.

Sacha Cosmetics is naar Nederland gehaald door Sherina. Ze vertelt: “We hebben Sacha Cosmetics naar Nederland gehaald, omdat we vinden dat deze make up een platform biedt voor een multiculturele samenleving  met de daarbij behorende verscheidenheid aan huidtinten.  Daarbij komt dat Sacha Cosmetics een prachtig, opvallend kleuren pallet heeft in het gehele assortiment.”

sacha_cosmetics_3 sacha_cosmetics_4
De foundations

sacha_cosmetics_6

Een goede basis vind ik zelf echt het belangrijkst.  Daarom was ik blij dat ik, samen met twee andere meiden,  eens langs mocht komen bij Sacha Cosmetics om de foundations uit te proberen.
sacha_cosmetics_foundation_kleuren
De 15 beschikbare foundation kleuren

Sacha Cosmetics heeft twee soorten liquid foundation:

  • Second skin. Deze is ideaal voor elk huidtype en biedt een sheer tot medium dekking. Daarnaast bevat het ook nog zonbescherming.
  • Kamaflage. Deze geeft een maximale dekking voor pigment vlekken, acne en zelfs tattoos.

Wat de foundations uniek maakt, is dat ze heel licht zijn en als een tweede huid aanvoelen. Beide foundations kosten €23,95.

Mijn foundation kleur
Tijdens ons bezoek aan Sacha Cosmetics in Zaandam, werden Shanna, Claudia en ik opgemaakt door make-up artist Denise Aukes. Zij zocht voor mij een passende foundation. Dat werd de kleur Perfect Spice. Daar ik best wat kleurverschil en donkere vlekjes op mijn huid heb, koos ze voor de Kamaflage foundation.


sacha_cosmetics_kamaflage sacha_cosmetics_kamaflage2

De foundation zit in een knijpflesje.

 sacha_cosmetics_foundation_meg

Links: zonder foundation. Rechts: met de Kamaflage foundation

Ik breng meestal mijn foundation aan met m’n hand, omdat ik dat makkelijker vind, maar ik merk dat deze foundation toch wat makkelijker verspreidt met een kwast. De Kamaflage foundation is erg dekkend, daarom heb ik hier niet veel van nodig. De foundation voelt echt licht aan op de huid en blijft de hele dag goed zitten. Ik merk wel dat ik na een aantal uren een wat glimmende T-zone krijg. Voornamelijk mijn voorhoofd en neus.
sacha_cosmetics_megs

Ook de twee andere meiden werden opgemaakt door Denise, hierbij hun before en after foto’s.
sacha_cosmetics_1 sacha_cosmetics_claudia sacha_cosmetics_2

 
Claudia heeft de foundation kleur Coco Beige

Claudia: “Sommige foundations voel je echt op je gezicht, maar deze is vrij licht. Dat is wel fijn. Verder geeft de foundation wel een beetje af, maar blijft het de hele dag goed zitten. De kleur sluit goed aan bij mijn huidskleur en ik zie dat mijn huid er veel mooier op wordt.” 

sacha_cosmetics_shanna

Shanna heeft de foundation kleur Perfect Honey

Shanna:

“Allereerst was ik eigenlijk niet echt helemaal overtuigd van het merk. Ik vond de uitstraling niet zo heel mooi en ben al jaren gewend aan mijn eigen foundation, maar ik moet zeggen dat ik toch wel tevreden ben. De foundation voelt heel licht aan op mijn huid. Bij heel veel merken heb je direct zo’n plamuur effect en dat had ik hier niet. Daarnaast sluit de kleur goed aan bij mijn huidskleur.” 

sacha_cosmetics_groep2

Bekijk ook het filmpje waarin we alle drie worden opgemaakt door make-up artist Denise Aukes en kom meer over het merk te weten.


Geef je op voor een workshop!
Ben jij ook op zoek naar een foundation die perfect bij jouw huidskleur aansluit? Of wil je ook graag leren om jezelf op te maken met Sacha Cosmetics? Geef je dan op voor een workshop.

Je krijgt:

  • Uitgebreid uitleg over het assortiment van Sacha Cosmetics
  • Persoonlijk advies voor de juiste kleur foundation. Je kunt direct de foundation op je huid aanvoelen.
  • Zelf de mogelijkheid om aan de slag te gaan met de make up van Sacha Cosmetics. Hierbij krijg je uiteraard tips en tricks van de make up artist.
  • Een professionele before en after foto.
  • Hapjes en drankjes
  • Speciale kortingen bij aanschaf van producten
  • Je krijgt een leuke verassing mee naar huis!

Data: 13 en 25 mei 2014
Plaats: Zaandam
Tijden: 13 mei: 18.30 – 21.30 uur, 25 mei: 13:00 – 16.00 uur

Deelname aan de workshop kost €37,50 per persoon. Je kunt je opgeven door een mail te sturen naar info@sacha-cosmetics.eu. Vermeld hierbij je naam, adres, telefoonnummer en met hoeveel personen je wilt deelnemen. De betaling kan worden voldaan via Paypal of een bankoverschrijving.

Check www.sacha-cosmetics.eu voor verkoop en meer informatie en word fan op Facebook

 

Vond je dit artikel interessant? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt elke week dé blackhair & beauty nieuwtjes!

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm