cadeau-idee-voor-haar
Black Hair

Een wellness cadeautje voor je haar

Verwen je jezelf weleens met een heerlijk wellness dagje? Nu de zomervakantie (bijna) afgelopen is en je misschien weer gaat werken of naar school moet, is het wel fijn om eventjes op te laden. Alleen of met vriendinnen. Want wist je dat zo’n dagje wellness niet alleen goed is voor je geest? Ook je haar kan ervan profiteren! Super leuk is het als je zo’n dagje cadeau doet en samen met je vriendinnen op pad gaat!

Sauna

Doe jezelf (en je vriendinnen, zussen, moeder) een dagje sauna cadeau! Een dagje sauna is goed voor je gezondheid, huid én natuurlijk ook je haar. Goed voor je gezondheid omdat een bezoekje aan de sauna je immuunsysteem verbetert en de bloedsomloop stimuleert en stabiliseert. Daarnaast schijnt het ook goed te werken tegen stress. De hoge temperatuur in de sauna zorgt ervoor dat je poriën zich openen, waardoor je huid zich kan reinigen.

Daarnaast zal je haar door de hoge temperatuur ook profiteren van je bezoekje aan de sauna. Door de warme temperatuur openen je haarschubben zich. Om er optimaal van te kunnen profiteren kun je, voordat je de sauna in gaat, je favoriete deep conditioner of haarolie aanbrengen in je haar. Door de warmte dringt het product diep het haar in. Uiteraard eindig je je bezoek aan de sauna met een koude douche. De perfect afsluiting voor zowel je huid en je haar. De koude douche na een sauna zorgt ervoor dat je bloedvaten weer vernauwen en hierdoor wordt je weerstand verbetert. Ook zorgt een koud water spoeling van je haar dat je haarschubben sluiten en weer plat gaan liggen. Dit resulteert in een mooie glans!

Hoofdmassage

Wil je jezelf, een vriendin of je moeder verassen met wat ontspanning? Een ander wellness cadeau-idee voor haar is een hoofdmassage! Natuurlijk kun je dit ook samen doen. Naast het feit dat hoofdmassages super relaxed zijn, stimuleert het ook nog eens je haargroei. Het werkt namelijk zo: als je gezond haar wil, dat goed blijft groeien, moet je (naast een goede haarverzorging) terug naar de bron: je hoofdhuid. Hoofdmassages zorgen ervoor dat de bloedcirculatie gestimuleerd wordt. Hierdoor wordt sebum (je natuurlijke haarolie) geproduceerd. Sebum beschermd en voedt je haar.

Je kunt verschillende soorten hoofdmassages boeken. Meestal wordt dan ook een deel van je schouders en nek meegenomen in de massage. Doe ook regelmatig een hoofdmassage bij jezelf. Twee of drie keer per week je hoofdhuid masseren, zorgt voor een betere en gezonde haargroei.

Hammam met Ghassoul behandeling

cadeau-idee voor haar

De hammam is de perfecte plek om je van top tot teen te laten verzorgen en te ontspannen. Een dagje bij een hammam bestaat meestal aan het bezoeken van de ruimtes met verschillende temperaturen, een stevige body scrub door de hammam medewerker en het wassen met speciale zeep. Bij sommige hammams kun je ook een modder pakking reserveren met bijvoorbeeld ghassoul/rhassoul klei. Ghassoul klei reinigt huid en haar op een natuurlijke wijze door het opnemen van afval- en gifstoffen en haar antiseptische werking. Behalve op je huid, kun je het dus ook aanbrengen in je haar. De milde wijze waarop je je haar met deze klei reinigt, zocht ervoor dat het vochtbalans in je haar op peil blijft. Geen droog haar dus, maar juist voldoende moisture!

Na deze behandelingen ben je weer helemaal opgeladen. Herhaal je bezoeken aan de wellness spa meerdere malen per jaar. Sommige behandeling kun je best zelf doen of je partner lief aankijken ;). Een heerlijke hoofdmassage en ghassoul behandeling kunnen aan huis. Mocht je thuis een sauna hebben, dan hoef je natuurlijk helemaal de deur niet meer uit.

Succes met ontspannen!

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm