Beauty

Een simpele huidverzorging routine voor als je lui bent

huidverzorging2

Voordat ik mijn bed in stap, ben ik nog zeker een halfuur zoet aan allerlei voorbereidingen: m’n haar (moisturizen, sealen, eventueel vlechten/twisten voor een mooi kapsel de volgende dag), m’n lichaam (douchen) en dan mijn gezicht. Het liefst wil ik het laatste overslaan, maar met make-up op slapen is echt een big no-no. Make-up kan je huid verstikken en puistjes en mee-eters veroorzaken. En tja, ik wil toch echt een gladde, glanzende huid. Soms heb ik simpelweg weinig zin/tijd om uitgebreid mijn huid te verzorgen. Daarom heb ik deze ‘luie routine’ (maar zeker ook effectief) gevonden:

1. Make up verwijderenhuidverzorging-yes-to-cucumbersJPG

Er zijn heel veel manieren om je make-up te verwijderen. Met een speciale make-up reiniger bijvoorbeeld. Maar je kunt ook verschillende oliën gebruiken. Voor de dagen dat je snel je bed in wil duiken, zijn deze methoden toch net iets te langdradig. Gezichtreiniging doekjes zijn daarom een must have voor in je toilettasje! Even over het gezicht halen, spoelen is niet eens nodig en je bent make-up vrij. Ideaal toch?

De reinigingsdoekjes van Yes To Cucumbers zijn 95% natuurlijk en vrij van parabenen, petroleum en SLS (o.a. te koop bij De Tuinen).

2. Moisturizer

Ik kan niet de deur uit zonder mijn hele lichaam en gezicht in te hebben gesmeerd met een heerlijke crème. Hoe weinig tijd ik ook heb, dit sla ik niet over. Een droog gezicht is gewoon niet fijn. Op dit moment gebruik ik Vitamine E SPF15 Mosture Lotion van The Body Shop. Een moisturizer die heel snel intrekt. Langer dan 10 seconden ben ik niet bezig met het moisturizen van mijn gezicht.
Mocht je toch lui zijn of te weinig tijd hebben, dan zijn er toch nog wat alternatieven:huidverzorging-purity-made-simple

– Een hydraterende gezichtsreiniger. Mijn favoriet: Purity Made Simple van Philosophy. Een heerlijke 3-in-1 cleanser die je huid heel goed schoonmaakt, waarna het heerlijk zacht en gehydrateerd aanvoelt. Je zult aan je gezicht voelen dat je huid geen moisturizer meer nodig heeft (Te koop bij ICI Paris).

– Je kunt ook je eetgewoontes aanpassen om een gehydrateerd huid te krijgen. Lijnzaadolie is een hele goede aanvulling op je dieet. Het is rijk aan omega-3 vetzuren. Deze zijn essentieel voor een gehydrateerde huid. Voeg lijnzaadolie toe als dressing voor je salades of doe een eetlepel van de olie in je smoothie. Je kunt ook gebruikmaken van supplementen. (bron)

3. Exfolierën

Deze stap in de huidverzorging wordt vaak vergeten of zelfs helemaal overgeslagen. Exfoliëren verwijderd dode huidcellen en laat je huid weer ademen. Je kunt het maximaal 3 keer per week doen. Doe je het vaker? Dan heb je juist kans dat je huid droger wordt. Ik gebruik de Face Polisher van Sabon, maar moet eerlijk bekennen dat ik ook niet op de drie keer per week kom. Ik ben al blij als ik het een zondag eens niet vergeten ben.

Door te exfoliëren stimuleer je de bloedtoevoer naar de huid van je gezicht, waardoor de huid noodzakelijke voedingsstoffen ontvangen (bron). Een andere manier om dit te bewerkstelligen is door op een stoel te gaan zitten en je hoofd voor één minuut tussen je knieën te leggen. Als je hoofd lager is dan je hart, brengt zwaartekracht extra bloed naar je wangen. (bron)

 

Genoeg manieren om je huid te blijven verzorgen zonder dat je er veel tijd aan kwijt bent dus!

Ik ben wel benieuwd, hoe jouw routine eruit ziet! Deel in de comments.

 

Ik ben één van de oprichters en bedenker van MyBlackHair.nl. Altijd op zoek naar iets leuks en iets beters voor het haar!Met mijn blogs en artikelen hoop ik jou op weg te helpen naar een excellente haarverzorging ;) Loves: BF, kids, hair, beauty, online shopping(!), MyBlackHair, social media, iPhone, MacBook, fashion, (steeds meer) beauty, nagellak, lipbalm